Απόστολος Πανταζής ο Κωστούλας του Αστακού


Κωστούλας του Αστακού φαίνεται ότι φιλοδοξεί να γίνει ο Αστακιώτης επιχειρηματίας Απόστολος Πανταζής που με τις χορηγίες του έχει βοηθήσει τα μέγιστα την τοπική ομάδα μπάσκετ Αίολος Αστακού που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Αστακού του οποίου είναι ο εμπνευστής. Το χορηγικό του έργο μάλιστα δεν σταματά στον αθλητισμό. Πρόσφατα ο επιχειρηματίας πρόσφερε ένα καινούριο ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκτυπωτή, για τις ανάγκες του αγροτικού ιατρείου και του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου.
Ο Αστακιώτης επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας PROMETHEUS MARITIME LTD η οποία δραστηριοποιείται διεθνώς με έδρα την Νιγηρία Δυτικής Αφρικής και διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς υγρών καυσίμων. Και μάλιστα φέρεται και ως ένας εκ των ενδιαφερομένων για το διαγωνισμό για την εταιρία που θα ελέγξει το Πλατυγιάλι, στον οποίο θα προχωρήσει η «Αστακός Τέρμιναλ». Κάποιοι μάλιστα στο Ξηρομέρο έχουν επιχείρησει να εμπλέξουν το όνομά του και με την πολιτική και δη με τα δημοτικά δρώμενα. Ωστόσο ο ίδιος φαίνεται περισσότερο προσηλωμένος στις επιχειρήσεις του και στην προσφορά στον τόπο του με το ζήλο και τον τρόπο που το κάνει μέχρι τώρα.
Μάλιστα τα σωματεία που στηρίζονται στη βοήθειά του, βρίσκονται χάρις αυτής της βοήθειας σε συνεχή ανοδική πορεία, αλματώδη θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο
Αίολος Αστακού που θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο στη Γ Εθνική του μπάσκετ. Σήμερα η ομάδα του Αστακού έδωσε έναν κρίσιμο αγώνα στο Μεσολόγγι απέναντι στον «Χαρίλαο Τρικούπη» και είναι ενδεικτικό ότι και ο κόσμος στον Αστακό έχει «ζεσταθεί» από την προσπάθεια του σωματείου και γι΄αυτό βρέθηκαν στο Μεσολόγγι τρία λεωφορεία με Αστακιώτες. Και τέλος, πρωτοφανές για τα τοπικά δεδομένα, η ομάδα του Αίολου Αστακού για τον σημερινό αγώνα είχε καταλύσει από τις προηγούμενες μέρες σε ξενοδοχείο στη Ναύπακτο και προπονήθηκε στο Αντίρριο, ώστε να βρεθεί ξεκούραστη και έτοιμη για τον αγώνα στο Μεσολόγγι!
Εν τέλει ο σημερινός αγώνας μπορεί να χάθηκε για την ομάδα του Αστακού όμως σημασία έχει πως κάπως έτσι χάρις σε ανθρώπους, όπως ο Κωστούλας στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό ή ο Πανταζής στον Αστακό και τα σωματεία «ζωντανεύουν» και το επίπεδο των πόλεων από πολλές απόψεις ανεβαίνει και πολλές δημιουργούνται ακόμη και θέσεις εργασίας.

Σχόλια