Δελτίο τύπου της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών».


ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ
14/04/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική παράταξη για το Δήμο Ξηρομέρου «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ» διοργάνωσε στις 13/04/2014 συνάντηση με τους ετεροδημότες της Αθήνας για ενημέρωση – συζήτηση και παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης και του προγράμματος της παράταξης για το Δήμο μας, ενόψει των Δημοτικών εκλογών στις 18/05/2014.
Ήταν η πρώτη Δημόσια ανοιχτή συνάντηση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών με τους Ξηρομερίτες ετεροδημότες της Αθήνας.
Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ» και υποψήφιος Δήμαρχος κύριος Ηλίας Γεωργαλής, οδοντίατρος στο επάγγελμα. Την παρουσίαση του κυρίου Γεωργαλή έκανε ο επιχειρηματίας Γιώργος Καραγιάννης, πρώην Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε και μέλος του Δ.Σ της ένωσης Αστακηνων. Χαιρετισμό απεύθυναν ο κύριος Μπάμπης Τσελεπής Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Ξ.ΕΛΟ.Τ) και ο κύριος Νίκος Μακρής, συγγραφέας καθηγητής Φιλολογίας. Την ομιλία συντόνισαν τα νέα παιδιά Ελευθερία Σταμ. Μακρή, Δημοσιογράφος και ο Χρήστος Νικ Σκάντζας, Φοιτητής Πολυτεχνείου.
Στην ομιλία του ο κύριος Γεωργαλής παρουσίασε το βασικό κορμό του προγράμματος του συνδυασμού πάνω στον οποίο θα χτισθεί το νέο ξεκίνημα του Δήμου και με συγκεκριμένες αναφορές στα βασικά ζητήματα του Δήμου όπως Πλατυγιάλι, χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών, το πρόβλημα στα νερά και το δίκτυο της ύδρευσης και πως αυτό το τεράστιο ζήτημα μπορεί να λυθεί, καθώς και με μια σειρά από προτάσεις, για την τουριστική αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής. 
Αναφέρθηκε σε προτάσεις για την επανεκκίνηση της Αγροτικής Παραγωγής με συνδυασμό γεωργικών καλλιεργειών, δασικού περιβάλλοντος, κτηνοτροφικής παραγωγής και αλιείας και φυσικά την μεταποίηση προϊόντων. 
Η διαφάνεια και η Συμμετοχή του πολίτη αποτελεί την ενσάρκωση της Δημοκρατίας. Αυτό είναι που προσδίδει στην Δημοτική Αρχή αξιοπιστία, εντιμότητα, ισονομία στους πολίτες, δικαιοσύνη και κοινωνική ειρήνη. Και τη διαφάνεια εμείς θα τηρήσουμε, ως νέα Δημοτική Αρχή, δεσμεύθηκε ο κύριος Γεωργαλής.





Δήμος διεκδικητικός, κοινωνικός Δήμος, ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών διαμερισμάτων και ειδικά του προέδρου, όπως ήταν επί εποχής κοινοτήτων είναι βασικές προτεραιότητες από την ημέρα που θα αναλάβουμε το Δήμο. 
Τέλος κάλεσε τους παραβρισκόμενους ετεροδημότες όχι να βοηθήσουν την Συμπολιτεία, αλλά να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή και στον αγώνα που θα πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί για να φέρουμε το Δήμο ξανά στους Δημότες και σε τροχιά ανάπτυξης, διαφάνειας, δικαιοσύνης, ισονομίας.
Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα, στο όραμα και στην ουσιαστική προοπτική για μία νέα αρχή για το Δήμο Ξηρομέρου.
Στην συνέχεια της εκδήλωσης έγινε μια πολύ καλή συζήτηση με τη συμμετοχή των παραβρισκόμενων ετεροδημοτών οι οποίοι έθεσαν βασικά θέματα προς απάντηση ή προβληματισμό, καθώς και σκέψεις τους που πολύ πρόθυμα ο κύριος Γεωργαλής έδωσε κατατοπιστικές απαντήσεις.





Η συζήτηση κύλησε μέσα σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον με ανεβασμένο το επίπεδο της συζήτησης από όλους τους συμμετέχοντες. Η οργάνωση ήταν άψογη από κάθε πλευρά και η συμμετοχή κινήθηκε σε υψηλά και ποιοτικά επίπεδα. 
Πολύ καλή τοποθέτηση έκανε ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος κύριος Σπύρος Λύτρας από την Αλυζία, ο οποίος επανέλαβε ότι η συμπολιτεία Ξηρομεριτών και ο κύριος Γεωργαλής είναι η καλύτερη δυνατή λύση, σε τούτες τις εκλογές, για τον Δήμο μας. Επίσης τοποθέτηση με καίρια θέματα έκαναν και ο κύριος Γιάννης Καϋμενάκης συνταξιούχος τομεάρχης του ΟΤΕ και ο κύριος Βασίλης Καϋμενάκης του Κων/νου. Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν κα οι υποψηφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Τζαχρήστας Παναγιώτης γεωπόνος, πρώην Δήμαρχος Φυτειών, Παληγεώργος Στάθης πρώην Αντιδήμαρχος Φυτειών, Μακρής Διονύσης οικονομολόγος, Σπύρος Λιβάνης ελεύθερος επιχειρηματίας, Μάτζαρης Ελευθέριος οδοντίατρος Αστακός, Κώστας Τσιλιγιάννης συνταξιούχος αστυνομικός Αστακός, Ζαβιτζάνος Δημήτρης συνταξιούχος ΟΤΕ από Μύτικα, Σκάντζας Νίκος λογιστής, Σαλτογιάννης Χρήστος γεωπόνος Φυτείες, Καραγιάννης Θεόδωρος από το Αρχοντοχώρι, Κώστας Χολής έμπορος. Χαιρετισμό έστειλαν και όσοι υποψήφιοι δεν μπόρεσαν να έρθουν.





Παρέστησαν και οι Βουλευτές Τάκης Στρατούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ Τάκης Στεργίου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝΣΥ Βασίλης Μπουρνάζος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Αστακιωτών Γιώργος Μπόνης και τα μέλη Ρούλα Βραχά και Σοφία Χολή, ο Φώτης Καϋμενάκης μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξηρομέρου Σπύρος Λύτρας.
Η συζήτηση έκλεισε, δίνοντας ραντεβού ξανά στην Αθήνα με την προεκλογική συγκέντρωση της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ» την τελευταία Κυριακή πριν τις εκλογές στις 11/05/2014 σε χώρο των Αθηνών που θα ανακοινωθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ














Σχόλια