Κώστας Γεωργούλας: οι Δημοτικές εκλογές στο Ξηρόμερο και ποιος είναι ο πιο κατάλληλος Συνδυασμός


Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι με την πρώτη τετραετία του “Καλλικράτη”. Το αποτέλεσμα ήταν η υποβάθμιση της Τοπικής αυτοδιοίκησης, ως δημοκρατικού θεσμού, και των τοπικών κοινωνιών, ως εστιών ανθρώπινης διαβίωσης. 
Ιδιαίτερα τα χωριά έχασαν “τ’ αυγά και τα καλάθια”.
Η  υπερχρέωση των νέων δήμων από την μια κι από την άλλη ο ασφυκτικός έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών πάνω στους Δήμους μέσω του Οικονομικού Παρατηρητηρίου οδηγεί τους δήμους 
σε συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και των κοινωνικών και πολιτιστικών υπηρεσιών τους.

Εάν τους αφαιρεθούν οι παραπάνω υπηρεσίες ποια άλλη προσφορά και υποχρέωση έχουν οι δημοτικές αρχές; Τι τους απομένει; Η απλή διαχείριση της καθημερινότητας. Τα σκουπίδια και το πολύτιμο νερό. 

Για την άθλια κατάσταση του Δήμου Ξηρομέρου, εκτός από την κεντρική εξουσία, την ευθύνη πρώτα και κύρια την έχει η Δημαρχιακή παράταξη για την οποία ήρθε η ώρα ν’ απολογηθεί. Τι έκανε; 
Απλά δεν μπόρεσε να λύσει προβλήματα, να προωθήσει έργα, να παράγει γενικά δημοτικό έργο και φυλλορρόησε σε σημείο τέτοιο ώστε να χάσει την πλειοψηφία και να μην μπορεί μέχρι τις 31/12/2013 να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Κι ενώ περίμενε κανείς να γίνει απολογισμός του δημοτικού έργου και συζήτηση επ’ αυτού , δεν ακούγεται τίποτα. Αντίθετα ακούγεται μόνο η λάσπη και, οι καταγγελίες , απειλές στο διαδίκτυο μεταξύ των 
συνυποψηφίων που ήταν κάποτε στην ίδια παράταξη κι έχει κυριαρχήσει ο πόλεμος λάσπης.
Παρά λοιπόν την άσχημη κατάσταση και την ακόμη πιο άσχημη προοπτική που δημιουργείται για το μέλλον του δήμου μας εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πολλούς για την διαχείριση του δήμου και 
φαίνεται ότι οι συνδυασμοί που αρχίζουν να διαμορφώνονται για να πάρουν μέρος στις εκλογές φθάνουν τους έξι. 
Συγκεκριμένα μέχρι τώρα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Κωνσταντίνας Κουμανδράκη – Σαμαρά, Ερωτόκριτου Γαλούνη, Γεράσιμου Βότση και Ηλία Γεωργαλή.
Αυτά είναι τα δεδομένα, εκτός απροόπτου, κι ελπίζουμε ο προεκλογικός αγώνας να γίνει σε σωστά πλαίσια να μην γυρίσουμε πίσω σε καθεστώτα εξαγοράς συνειδήσεων αλλά με τη παράθεση των  προγραμμάτων και τον ουσιαστικό διάλογο και την εκλογή των πιο ικανών, που έχουν όρεξη και διάθεση να αγωνιστούν και να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου μας.
Ο Συνδυασμός του ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ πρώτα ο πολίτης  του  Ερωτόκριτου Γαλούνη,  που απαρτίζεται από αξιόλογα στελέχη από ένα κράμα παλιών και νέον ανθρώπων και με δεδομένη  την ,πολυετή εμπειρία του Αρχηγού του συνδυασμού στη τοπική αυτοδιοίκηση και την άμεση επαφή των υποψηφίων με τον πολίτη, την λεγόμενη ανθρώπινη σχέση, θεωρώ ότι είναι ο πιο κατάλληλος Συνδυασμός για να διοίκηση στον δήμο μας.

                  Κώστας Γεωργούλας

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου