Στα όρια λειτουργίας τους οι δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας





Επιδιώκουν μόνο την καλύτερη διαχείριση - Σταμάτησαν οι πληρωμές προς τους προμηθευτές, μειώθηκε η κίνηση των απορριμματοφόρων. Ακινητοποιημένα τα δημοτικά αυτοκίνητα

       Οι κλειστές τράπεζες, αλλά και η έλλειψη  ρευστού στην αγορά έχει φέρεισε δύσκολη θέση σύσσωμη την αυτοδιοίκηση, σε σημείο που η ΚΕΔΕ συγκάλεσε σύσκεψη. Επί της ουσίας, όμως οι δήμοι ανά την Ελλάδα είναι κυριολεκτικά με τηνπλάτη στον τοίχο, ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα στους δήμους του νομού, ανάλογα φυσικά με την οικονομική δύναμη του καθένα. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να προκύψουν σημαντικά προβλήματα, ελεγχόμενα προς το παρόν.

   Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ Γιώργος Αποστολάκης δήλωσε: «Δεν έχουμε καύσιμα για τα αυτοκίνητα του δήμου, αλλά στην περιοχή μας δεν υπάρχουν καύσιμα και σε αρκετά πρατήρια υγρών καυσίμων. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα και με την αποκομιδή, τα απορριμματοφόρα μας δεν τα βγάζουμε καθημερινά. Έχουν σταματήσει όλα, αφού οι τράπεζες είναι κλειστές».

     Ο δήμαρχος Ξηρομέρου κ Ερωτόκριτος Γαλούνης δήλωσε: «Σταμάτησαν τα πάντα. Ασχολούμαστε μόνο με την καθαριότητα, την ύδρευση και τον φωτισμό του δήμου. Δεν προμηθευόμαστε απολύτως τίποτε, ίδια είναι η εικόνα και στους προμηθευτές μας. Και να θέλουμε να πληρώσουμε δεν μπορούμε, αλλά με την κατάσταση αυτή όλοι καταλαβαίνουν».............



Στον δήμο Αγρινίου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ Χρήστο Γκούντα, γίνεται μια καλή διαχείριση. «Τα οχήματα της καθαριότητας διαθέτουν καύσιμα και κινούνται κανονικά, ο προμηθευτής μας καλύπτει και τον καλύπτουμε και εμείς. Το πρόβλημα στον δήμο δεν είναι ιδιαίτερο, αλλά επειδή υπάρχει εικόνα, για το τι έχει γίνει σε άλλους δήμους της χώρας, η κίνηση των δημοτικών οχημάτων γίνεται για σοβαρά μόνο θέματα και  για λόγους ασφαλείας» δήλωσε ο κ Γκούντας, ενώ το γεγονός των κλειστών τραπεζών έχει τις αναμενόμενες συνέπειες, αλλά ελεγχόμενες.

Στον δήμο Μεσολογγίου, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου κ Νίκο Σολδάτο, την Δευτέρα το πρωί έγινε σύσκεψη για το θέμα των κλειστών τραπεζών και του δημοψηφίσματος, το πώς αυτό επηρεάζει τους δήμους και τον δήμο Μεσολογγίου, αλλά κυρίως πως θα αντιμετωπιστεί στο Μεσολόγγι η όλη κατάσταση. Σύμφωνα με τον κ Σολδάτο έγινε πλάνο ετοιμότητας για το επόμενο δεκαπενθήμερα. Ο δήμος έχει πάψει τις πληρωμές των προμηθευτών του, λόγω των κλειστών τραπεζών, αλλά ταυτόχρονα έστειλε όλα τα οχήματα, που ήταν προς επισκευή, για την επισκευή τους και έχει προμηθεύσει τα οχήματα της καθαριότητας με καύσιμα, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα του δήμου κινούνταιμόνο για πολύ σημαντικές περιπτώσεις.

Στον δήμο Ναυπακτίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας κΗλία Παπαγεωργίου, λόγω των κλειστών τραπεζών το πρόβλημα εστιάζεται στο γεγονός ότι οι δικαιούχοι δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους, ενώ δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τα καύσιμα, αν και γίνεται οικονομία για λόγους ασφαλείας.

Στον δήμο Θέρμου ο Δήμαρχος κ Σπύρος Κωνσταντάρας δήλωσε: «Μείναμε από καύσιμα. Κινούμε ένα μόνο τα απορριμματοφόρα εκ περιτροπής μια φορά την εβδομάδα. Δεν μπορεί να γίνει κάτι γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα. Δεν λειτουργεί η υπηρεσία ύδρευσης, για τις επιδιορθώσεις, γιατί δεν διαθέτει δικό της όχημα. Τα μηχανήματα στον πολύ ορεινό κομμάτι του δήμου, που εκτελούσαν έργα έμειναν στο σημείο που ήταν».

  Στον δήμο Αμφιλοχίας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα κ Αλπό, τα καύσιμα του δήμου είναι περιορισμένα, ενώ από προχθές κινούνται μόνο τα απορριμματοφόρα. Τα υπόλοιπα οχήματα ακινητοποιήθηκαν. Οι υπόλοιπες προμήθειες ακυρώθηκαν, ενώ επίσης  κάθε δημοπρασία αναβλήθηκε, αφού δεν υπάρχουν εγγυητικές όπως προβλέπεται. «Σήμερα ακυρώθηκε ένας διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών του δήμου» δήλωσε χθες ο κ Αλπός.

Κων/νος Χονδρός
sinidisi.gr
http://www.agriniopress.gr/



Αναρτήθηκε από 

Σχόλια