Ανοικτή επιστολή κ. Νίκου Θ. Νταή προς τον Υποδ/τή της 6ης ΥΠΕ κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟΥ κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΖΑΜΠΑΡΑ
ΥΠΟΔ/ΤΟΥ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Του Νίκου Θωμά Νταή.

Μετά από τις συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες μου μαζί σας, έχω την τιμή και έγγραφα να σας αναφέρω τα παρακάτω: Η σε διάστημα λιγότερη του ενός μηνός από την πρώτη επίσκεψή σας στο Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας, δεύτερη επίσκεψή σας στις 4/4/2016, στην οποία σας συνόδευε και κλιμάκιο Μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας της 6ης Υ.ΠΕ. και στην οποία παρίστατο και η κ. Αικατερίνη Τσιπά, ανάδοχος του έργου της ανέγερσης του νέου κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα, που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσής του, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του σε διαρκή αγωνία τελούντος κόσμου της περιοχής του τ. Δήμου Αλυζίας, που αποτελείται από 5 Τοπικές Κοινότητες και των έναντι μας 2 Νησιών Καλάμου και Καστού από 3 Τοπικές Κοινότητες, ότι κάτι πάει να γίνει… στο Κ.Υ. Μύτικα, μετά την υπόσχεσή σας ότι θα φροντίσετε για την επάνδρωσή του με γιατρούς και ότι θα επαναφέρετε τον οδηγό του Ασθενοφόρου αυτοκινήτου και το ημιφορτηγό αυτοκίνητο, που κατά παράδοξο και ανάλγητο τρόπο έχουν μετακινηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στο Κ.Υ. Αστακού, παρόλο που η περιοχή μας είναι περισσότερο απομονωμένη και προβληματική!
Στη δεύτερη επίσκεψή σας, στο νέο κτίριο στην οποία σας αναμέναμε, μας εξαγγείλατε: 1) Ότι από την συνολική πίστωση του ποσού των 1.200.000 ΕΥΡΩ, αποδεσμεύθηκε το ποσό των 645.000 ΕΥΡΩ, το οποίο θα διατεθεί άμεσα για την αποπεράτωση του νέου κτιρίου με την πλακόστρωση του δαπέδου, το βάψιμο του κτιρίου, την τοποθέτηση θυρών και παραθύρων, την διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου και την κατασκευή πισίνας για τους ασθενείς κλπ. εργασιών, 2) Ότι θα ενδιαφερθείτε άμεσα για την επάνδρωση του Κ.Υ. με γιατρούς και 3) Ότι θα επαναφέρετε τον οδηγό του Ασθενοφόρου και το ημιφορτηγό από το Κ.Υ. Αστακού. Επίσης επιδείξατε ενδιαφέρον για τον Ιαματικό Τουρισμό με την επίσκεψή σας στα θαλάσσια λασπόλουτρα και στις γεωτρήσεις, που έχουν γίνει από το ΙΓΜΕ για την άντληση και εκμετάλλευση των υπαρχόντων θειούχων νερών.
Δυστυχώς παρήλθε ένας μήνας και τίποτα από αυτά που εξαγγέλθηκαν, δεν βλέπουμε να πραγματοποιείται, προς μεγάλη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και πικρία μιας ολόκληρης προβληματικής περιοχής με δύο Νησιά, που τα χωρίζει θάλασσα και στα προβλήματα υγείας μετά τον Θεό υπάρχει μόνο το Κ.Υ. Μύτικα.
Ο πληθυσμός στην περιοχή θα φτάσει τους 15.000. Ήδη εισήλθαμε σε Τουριστική περίοδο και στον Μύτικα και στα δύο Νησιά έφτασαν τα πρώτα τουριστικά σκάφη και οι πρώτοι ξένοι τουρίστες και το πρώτο ερώτημα που μας υποβάλλουν είναι: αν υπάρχουν στην περιοχή Γιατροί και ασθενοφόρο αυτοκίνητο. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η 6η Υ.ΠΕ., ο Φρουρός της υγείας μας και του τουρισμού της περιοχής μας………… ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΕ ΑΛΛΟ!
«Οι καιροί ου μενετοί………..»

Μύτικας 17/5/2016

Νίκος Θ. Νταής

http://mytikaspress.blogspot.gr/2016/05/6.html#more

Σχόλια