Ενημέρωση σχετικά με την ποιότητα του νερού στο Δήμο Ξηρομέρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Αστακός , 21.06.2016
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνδημότισσες - Συνδημότες,
     Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς όλους, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που κάνει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη επάρκεια νερού άριστης ποιότητας.
Εμείς πιστεύουμε ότι η ύδρευση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του Δήμου να του το προσφέρει.
Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μας συνεχές και καθαρό νερό.
Όλες οι ενέργειές μας γίνονται πάντα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής ενότητας Αιτ/νίας.
Άμεση προτεραιότητά μας ήταν και είναι η υδροδότηση της πόλης του Αστακού, που αντιμετωπίζει και τα σοβαρότερα προβλήματα, τόσο στα αντλιοστάσια και στις δεξαμενές, όσο και στο εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο............



Συγκεκριμένα:
1. Επισκευάσαμε και συντηρήσαμε όλο τον Μηχανολογικό και Ηλεκτρολογικό εξοπλισμό των πηγών, των γεωτρήσεων, των αντλιοστασίων, καθώς και των εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων ύδρευσης όλου του Δήμου.
2. Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση τμήματος του εξωτερικού αγωγού Αστακού από την θέση Άγιος Δημήτριος μέχρι την γέφυρα του Κανδήλια στα Δέκα γεφύρια στα οποία ο αγωγός ήταν πλήρης κατεστραμμένος, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη νερού στην πόλη του Αστακού. Υπάρχουν ακόμη άλλα 4 (τέσσερα) γεφύρια τα οποία θα επισκευάσουμε τις προσεχείς ημέρες.
3. Καθαρίσαμε και απολυμάναμε τις δεξαμενές ύδρευσης του Δήμου, τοποθετήσαμε αυτόματους χλωριωτές και έτσι σήμερα η χλωρίωση του νερού γίνεται κανονικά σύμφωνα με τις νόμιμες προδιαγραφές.
4. Περιφράξαμε πρόσφατα τις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια στις Τοπικές Κοινότητες Βασιλόπουλου, Μπαμπίνης, Αρχοντοχωρίου και Φυτειών, και αυτές τις ημέρες γίνεται δεύτερη περίφραξη στις πηγές Λάμπρα κατά τις υποδείξεις της Δ/νσης Υγιεινής προκειμένου να προστατεύσουμε την ποιότητα του νερού.
Ταυτόχρονα αναθέσαμε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τον έλεγχο της ποιότητας του νερού σε όλο το Δήμο.
Σύμφωνα με τον έλεγχο που έκανε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις 13/6/2016 στην Δημοτική Κοινότητα Αστακού (σε τέσσερα σημεία), καθώς και στις Τ.Κ. Σκουρτού και Χρυσοβίτσας, προκύπτει ότι το νερό είναι Αρίστης Ποιότητας, σύμφωνα με την υπ' αριθ. Υ2/2600/2001, ΦΕΚ 892 Β'/11-7-2001 τροπ. ΦΕΚ 108/213/14-8-2001 τροπ. ΦΕΚ 630 Β'/26-4-2007 Υγειονομική Διάταξη.
Για το αληθές των παραπάνω αναφερομένων, σας ανακοινώνουμε τα σχετικά πιστοποιητικά φυσικοχημικής και μικροβιολογικής εξέτασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σας γνωρίζουμε ότι ο έλεγχος ποιότητας του νερού συνεχίζεται και θα γίνει σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι όταν θα έχουμε στα χέρια μας τα επίσημα αποτελέσματα του ελέγχου θα σας ενημερώσουμε αμέσως, προκειμένου να έχετε πλήρη, υπεύθυνη και αντικειμενική ενημέρωση.

Για το Δήμο Ξηρομέρου
Ο Αντιδήμαρχος
Λιβάνης Θεόδωρος

Ακολουθούν τα πιστοποιητικά φυσικοχημικής και μικροβιολογικής εξέτασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
  • Δείγμα από την Κεντρική Δεξαμενή Αστακού

  • Δείγμα από την περιοχή Χοβολιό (Ταβέρνα)
  • Δείγμα από το Δημαρχείο Αστακού

  • Δείγμα από τον Αστακό (οικ. Σκουτέρη)

  • Δείγμα από την Χρυσοβίτσα (παντοπωλείο Χασιώτη)

  • Δείγμα από την Σκουρτού (Βρύση Εκκλησίας)


http://xiromeronews.blogspot.gr/2016/06/blog-post_200.html

Σχόλια