Ξηρομερίτικο Σεργιάνι στη μουσική παράδοση





      Στο Ανοιχτό θέατρο Δήμου Χαϊδαρίου, πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016, η εκδήλωση «2º ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.). Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξηρομερίτικη μουσική παράδοση με σκοπό τη διαφύλαξη και προβολή της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
      Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Στεργίου αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε λέγοντας ότι η Ομοσπονδία πήρε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει το 2ο Ξηρομερίτικο σεργιάνι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με στόχο να κρατήσει ζωντανό και αμείωτο το ενδιαφέρον όλων μας για τη γνήσια μουσική παράδοση του τόπου μας......



    Ακολούθησε το αφιέρωμα στην μουσική παράδοση υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας και με τη συμμετοχή των χορευτικών ομάδων του συλλόγου απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου και του Σωματείου Ελληνικής Παράδοσης Ιλίου που «έκλεψαν» την παράσταση παρουσιάζοντας με άρτιο τρόπο χορούς της περιοχής μας και μεταφέροντας στο θέατρο έναν αέρα ξηρομερίτικης λεβεντιάς.


































































































http://xiromeronews.blogspot.gr/2016/09/blog-post_380.html

Σχόλια