Ο χαιρετισμός του προέδρου του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου " Τα Κόροντα " Ταξιάρχη Σάββα στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου



Ο χαιρετισμός του προέδρου του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου " Τα Κόροντα " Ταξιάρχη Σάββα στη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου
Αιδεσιμότατε,
Αγαπητοί συγχωριανοί και συγχωριανές, φίλοι και φίλες του Συλλόγου μας, σας καλωσορίζω στη σημερινή μας εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την παιδική γιορτή του συλλόγου μας και σας εύχομαι καλή χρονιά, χρόνια πολλά και ευτυχισμένο τα 2017 με υγεία.
Σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας παρά τις δυσκολίες της εποχής. Η μεγάλη παρουσία συγχωριανών και φίλων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας για να αναδείξουμε και να προβάλουμε το χωριό μας.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται στα πλαίσια της στενότερης επαφής μεταξύ των συγχωριανών και φίλων κα για να δώσουμε χαρά στα μικρά παιδιά, όπως πράξαμε και τα Χριστούγεννα, όταν δώσαμε δώρα στα παιδιά του δημοτικού Σχολείου του χωριού.
Στο σημείο αυτό αξίζει ν’ αναφερθούμε στη δράση του συλλόγου μας, η οποία δεν σταματάει εδώ.
Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν, θα συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας μας «ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ», η οποία ήδη έφτασε τα 204 φύλλα.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο προγραμματίζει κι άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεστε έγκαιρα με επιστολές και μέσω της εφημερίδας.
Παρακαλούμε να μην ξεχνάτε τη συνδρομή σας στην εφημερίδα για να συνεχιστεί η έκδοσή της και για να σας στέλνεται ταχυδρομικά. Επίσης να μας ενημερώνετε για τις αλλαγές διευθύνσεων και τηλεφώνων και για τα κοινωνικά.
Επίσης να μας στέλνετε τις φωτογραφίες σας, γιατί ο Σύλλογός μας προγραμματίζει την έκδοση του δεύτερου φωτογραφικού άλμπουμ. Ακόμη όσοι έχουν αντικείμενα – εκθέματα για το Λαογραφικό Μουσείο παρακαλούμε να μας το δηλώσετε, μαζί με τα αντικείμενα που θα παραδώσετε. Ο Σύλλογός μας είναι την ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι μετά από μεγάλες προσπάθειες του Δημάρχου του Δήμου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη και του συλλόγου μας δρομολογείται η κατασκευή Λαογραφικού Μουσείου και πιστεύουμε ότι σε δύο περίπου χρόνια να έχει κατασκευαστεί το κτίριο.
Πρέπει να τονίσω ακόμη ότι η πίτα (βάρους 13 κιλών μαζί με 150 κομμάτια) είναι προσφορά του Κώστα Κύρου, γιού της Ελευθερίας Γιώτη και του Δημήτριου Κύρου, που διατηρεί το αρτοποιείο «Χωριάτικο» επί της οδού Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως 21 στο Περιστέρι. Το φλουρί της πίτας θα είναι φωτογραφικό λεύκωμα του χωριού μας.
Ο Σύλλογός μας σας καλεί όλους κοντά του να συμμετάσχετε στον αγώνα που κάνει . Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας, τη βοήθειά σας και τις απόψεις σας.
Σας εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά.

Σχόλια