ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «Let’s do it Greece»



Για πρώτη χρονιά φέτος η «Κοινωφελής Επιχείρηση» του Δήμου Ξηρομέρου συμμετείχε στην Πανελλήνια εθελοντική περιβαλλοντική δράση Lets Do It Greece” 2017 , μεταδίδοντας το μήνυμα του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Με ενδεικτικά συνθήματα «Φροντίζουμε το περιβάλλον και ομορφαίνουμε τον τόπο μας» & «Γινόμαστε η αλλαγή που περιμένουμε» μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του Δήμου μας συμμετείχαν ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή καθαρίζοντας μερικά σημεία και δείχνοντας τον τρόπο για μια μεγάλη θετική αλλαγή για τον τόπο μας και το περιβάλλον.
Ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή στη δράση είχαν οι δυο δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» υιοθετώντας και εκπέμποντας  το μήνυμα του εθελοντισμού και συμβάλλοντας στην προώθηση της δράσης καθώς και τα 3 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αστακού-Φυτειών-Κανδήλας που αφιέρωσαν διάστημα μιας εβδομάδας καθαρίζοντας και ομορφαίνοντας μερικά σημεία του Δήμου μας.
 Παραλία Αστακού και πάρκο έναντι παιδικής χαράς, αύλειος χώρος ΚΔΑΠ Αστακού, αύλειος χώρος ΚΔΑΠ Φυτειών και γύρω, αύλειος χώρος ΚΔΑΠ Κανδήλας και κεντρικός δρόμος του χωριού από το ΚΔΑΠ μέχρι το Γυμνάσιο της Κανδήλας, είναι ορισμένα από τα μέρη τα οποία καθαρίστηκαν από τα σκουπίδια και καλλωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας η οποία προωθεί το πρότυπο για μια ευσυνείδητη συμπεριφορά απ’ όλους τους πολίτες του Δήμου. Η αξία του εθελοντισμού, ο σεβασμός για το περιβάλλον και η προστασία του αποτελούν κίνητρα για την ευαισθητοποίηση των πολιτών καθιστώντας τους ενεργούς.
Αποδείχτηκε πως όλοι μαζί μπορούμε να ομορφύνουμε τον χώρο μας, τον τόπο μας και να κάνουμε λίγο πιο όμορφο τον πλανήτη μας!

Ευχόμαστε του χρόνου να συμμετέχουμε ξανά στο Lets Do It Greece με μια μεγαλύτερη εθελοντική οικογένεια ενώ το πάθος, η όρεξη για τη δράση, το κέφι και τα χαμόγελα που είχαν τα παιδιά που έλαβαν μέρος να είναι ίδια και για τους μεγάλους γι’ αυτή αλλά και για κάθε άλλη ανάλογη δράση που πραγματοποιείται στο Δήμο μας!
























Σχόλια