Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ

Φωτογραφία του χρήστη Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομερου.
Πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΑΝΣΥ (Πατησίων 5, 4ος όρ. Αθήνα) η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «τα Κόροντα» με θέματα ημερήσιας διάταξης τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό από 12.12.2016 έως 10.12.2017 και τον προγραμματισμό δράσης του Δ.Σ.
Στη Γ.Σ. συμμετείχαν πολλά μέλη κι έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα του συλλόγου και του χωριού. Η παρουσία αυτών των μελών έδωσε κουράγιο κι ελπίδα στα μέλη του Δ.Σ. που συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται για να παραμείνει άσβεστη η φλόγα του Συλλόγου μας, που έρχεται από πολύ μακριά, από το 1976,με αδιάκοπή λειτουργία 41 χρόνων και με μία σημαντική δημιουργική πορεία σε μία περίοδο που γύρω μας καταρρέουν παταγωδώς οι χτεσινές βεβαιότητες της ζωής και του τόπου μας. Τη Γ.Σ. τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του συλλόγου Βελανιδιάς και περιβάλλοντος κος Μάκης Στρατούλης. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, πρόεδρος της Γ.Σ. για την διεύθυνση των εργασιών εκλέχτηκε ο Αλέξανδρος Σάββας και γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών η Μιρέλα Χαντζή.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ταξιάρχης Σάββας διάβασε τον απολογισμό δράσης, ο ταμίας Γεράσιμος Σπ. Ζορμπάς διάβασε τον οικονομικό απολογισμό και η Γραμματέας Καλλιρρόη Γεωργούλα τον προγραμματισμό δράσης.
Ακολούθως η Ελένη Β. Σάββα διάβασε την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής και στη συνέχεια τα μέλη προχώρησαν στην έγκρισή τους διά βοής.
Στο δεύτερο μέρος της Συνέλευσης ακούστηκαν απόψεις και παρατηρήσεις και διατυπώθηκαν προτάσεις συγχωριανών και μελών του Συλλόγου για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας. Μίλησαν κατά σειρά ο Κώστας Γεωργούλας, ο Αλέξανδρος Χριστ. Ταπραντζής, ο Λεωνίδας Ζορμπάς, ο Χρήστος Μούρκας, ο Πάνος Λαζαρόπουλος κι ο Βασίλης Κ. Ζορμπάς.
Ο Κώστας Γεωργούλας αναφέρθηκε στο έργο του ως Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου και στις παρεμβάσεις του Δήμου στο χωριό και ειδικότερα στην αποπεράτωση της πλατείας και στην επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ.
Ο Αλέξανδρος Χριστοφ. Ταπραντζής αναφέρθηκε στην ανάγκη εξασφάλισης αρκετού και καλής ποιότητας πόσιμου νερού.
Ο Λεωνίδας Ζορμπάς τόνισε ότι πρέπει, επιτέλους να επισκευασθεί ο δρόμος – Χρυσοβίτσας – Βαλόστρατο.
Ο Χρήστος Μούρκας αναφέρθηκε στην ανάγκη διάνοιξης των δρόμων.
Ο Πάνος Λαζαρόπουλος αναφέρθηκε στις αναγκαίες παρεμβάσεις για να προστατευθούν τα μνημεία του χωριού, το Δημοτικό σχολείο και το βελανιδοδάσος.
Ο Βασίλης Κ. Ζορμπάς τόνισε ότι πρέπει ν’ ανοιχθεί ένας δρόμος προς το κάστρο για ν’ ανεβαίνουν εύκολα οι επισκέπτες.
Στη Γ.Σ. ανακοινώθηκαν οι παρεμβάσεις του Συλλόγου για την επιχορήγηση του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας με το ποσό των 50.000 ευρώ από τον Υπουργό Γεωργίας Βαγγέλη Αποστόλου για την επισκευή των αντλιοστασίων. Επίσης διαβάστηκε το υπόμνημα του συλλόγου για να γίνει νέος διαγωνισμός για τοποθέτηση ρολογιών μέτρησης του νερού στο ΤΟΕΒ.


Φωτογραφία του χρήστη Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομερου.

Σχόλια