Ο Ουάρντα του Ατρόμητου ισοφάρισε τον Ουάρντα του Παναιτωλικού σε 4 μήνες

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες του φετινού Ατρόμητου του Νταμίρ Κάναντι. Ο λόγος για τον Αμρ Ουάρντα, που με τις επιδόσεις του θα κάνει ρεκόρ καριέρας και με τη… βούλα. Στο Περιστέρι πίνουν νερό στο όνομά του, όπως και ο ίδιος πίνει νερό στο όνομα της ομάδας του
182115Αυτή η αμφίδρομη σχέση του Ατρόμητου με τον Αμρ Ουάρντα έχει εκτοξεύσει την πορεία και των δύο, με τη συνεργασία τους να προκύπτει σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και για τις δύο πλευρές.
Η ομάδα των «κυανολεύκων», έπειτα από δύο χρονιά που κινήθηκε σε μια βαθμολογική κατάσταση που ούτε κινδύνευε με περιπέτειες, αλλά ούτε επί της ουσίας κυνηγούσε το κάτι παραπάνω, έψαχνε για ένα σημείο αναφοράς που θα του έδινε σε σταθερή βάση το κάτι παραπάνω.
Από την άλλη μεριά, ο Αμρ Ουάρντα κατηγορήθηκε για πολλά στην Πορτογαλία, όταν είχε οριστικοποιηθεί ο δανεισμός του στη Φεϊρένσε και ήθελε να δώσει απαντήσεις, τόσο στους επικριτές του, όσο και στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ που τον είχε περιθωριοποιήσει σε μια χρονική συγκυρία που η εθνική Αιγύπτου προσπαθούσε να κλείσει εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Το γλυκό εκ του αποτελέσματος έδεσε…
Ο Ατρόμητος διανύει σεζόν πρωταθλητισμού, χωρίς να ξέρει κανείς πού θα φτάσει τελικά η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, ενώ ο Αιγύπτιος έχει επιστρέψει στα πλάνα του Αργεντινού τεχνικού, καθώς έχει κληθεί στις τελευταίες αποστολές των «φαραώ».
Ενδεικτικό της εντυπωσιακής πορείας του 24χρονου, που παράλληλα έχει ωριμάσει και πνευματικά και αγωνιστικά, είναι και οι ίδιοι του αριθμοί, που πολλές φορές στο ποδόσφαιρο λένε λίγα πράγματα, αλλά στην περίπτωση του ποδοσφαιριστή των «κυανολεύκων» αποτυπώνουν την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, ο Αμρ Ουάρντα στους τέσσερις μήνες που φορά τη φανέλα του Ατρόμητου έχει καταφέρει να ισοφαρίσει τα νούμερα που είχε ως ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού σε 1,5 χρόνο!
Για την ακρίβεια, ο ταλαντούχος άσος μας συστήθηκε το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Παναιτωλικός τον έφερε στην Ελλάδα και υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο, δίνοντάς του την ευκαιρία να λάμψει στην Ευρώπη. Παίκτης στην ομάδα του Αγρινίου έμεινε για 1,5 χρόνο, αφού πριν από ακριβώς 12 μήνες ο ΠΑΟΚ, κατέθεσε προσφορά 350.000 ευρώ και τον πήρε στην Τούμπα
Τη σεζόν 2015-16 σε επίπεδο Super League πραγματοποίησε 27 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 5 γκολ και μοιράζοντας 2 ασίστ, ενώ στο Κύπελλο είχε απλά 3 παρουσίες.
Την επόμενη χρονιά (2016-17) πρόλαβε να πραγματοποιήσει 12 παρουσίες στο πρωτάθλημα με απολογισμό 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ στο Κύπελλο είχε 4 παρουσίες με 1 γκολ και 3 ασίστ, όλες σε ένα παιχνίδι, αυτό με την Καλλιθέα.
Συνολικά, δηλαδή, ο Αμρ Ουάρντα είχε 46 εμφανίσεις (πρωτάθλημα και Κύπελλο), με απολογισμό 9 γκολ και 6 ασίστ.
Τι έχει καταφέρει στον Ατρόμητο σε μόλις 18 παρουσίες (13 στο πρωτάθλημα, 5 στο Κύπελλο); Ο χαρισματικός επιθετικός μέσος έχει ήδη 9 γκολ (6 στο πρωτάθλημα, 3 στο Κύπελλο) και έχει μοιράσει 3 ασίστ, έχοντας άπλετο χρόνο να φτάσει ή και να ξεπεράσει όσες είχε στον Παναιτωλικό.
Συνοπτικά τα στατιστικά του Αμρ Ουάρντα σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο:
Παναιτωλικός:
2015-16: 27 εμφανίσεις Super League 5 γκολ-2 ασίστ, 3 εμφανίσεις Κύπελλο
2016-17: 12 εμφανίσεις Super League 4 γκολ-1 ασίστ, 4 εμφανίσεις Κύπελλο 1 γκολ – 3 ασίστ
Σύνολο: 29 εμφανίσεις Super League 9 γκολ-3 ασίστ, 7 εμφανίσεις Κύπελλο 1 γκολ –3 ασίστ
Ατρόμητος
2017-18: 13 εμφανίσεις Super League 6 γκολ-3 ασίστ, 4 εμφανίσεις Κύπελλο 3 γκολ
Παύλος Κουστέρης-sportfm.gr

Σχόλια