Στον Αστακό την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου



Σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο, θα βρίσκεται στην Πάτρα για το 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις 5 και 6 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ήδη έχουν “κλείσει” επισκέψεις υπουργών και στην Αιτωλοακαρνανία τις επόμενες μέρες.
Συγκεκριμένα ο  υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου το μεσημέρι τον Αστακό, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Ερωτόκριτο Γαλούνη. Επίσης την Κυριακή αναμένεται να επισκεφθεί το λιμάνι στο Πλατυγιάλι. Άγνωστο εάν θα προβεί και σε κάποιες ανακοινώσεις ως προς την αξιοποίηση του, μιας και πρόκειται για μια τεράστια και ουσιαστικά εγκαταλειμμένη υποδομή, χωρίς καν σύνδεση με την Ιόνια οδό.
Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου ο κ. Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί και το Μεσολόγγι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο και έπειτα θα επισκεφθεί μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, και τις αλυκές.
Ο κ. Παπαδημητρίου δεν θα είναι όμως ο μοναδικός υπουργός που θα επισκεφθεί την Αιτωλοακαρνανία με αφορμή το Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο Βαγγέλης Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επίσης την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η πόλη, αν και πιθανολογείται ότι θα βρεθεί το Αγρίνιο. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψή του θα αφορά εξαγγελίες που θα κάνει στο Αναπτυξιακό Συνέδριο αναφορικά με την ελιά Καλαμάτας και την εκκρεμότητα που υπάρχει σχετικά με την ένταξη της στον Εθνικό Κατάλογο. Από εκεί και πέρα, πιθανότατα και άλλοι υπουργοί να επισκεφθούν την περιοχή, χωρίς όμως κάτι να έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Τα επιτελεία τους το προηγούμενο διάστημα, δέχθηκαν υπομνήματα και εισηγήσεις  από φορείς, κομματικές οργανώσεις κ.α. , αν και γενικότερα η διαβούλευση που έγινε, δεν χαρακτηρίστηκε και από κάποια ιδιαίτερη οργάνωση.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία που θα κάνει στο Συνέδριο την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα.


Σχόλια