Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ




Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας - παιδική γιορτή του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» στις 3.2.2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 18.00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110, Πλ. Βικτωρίας).

Παρά τις δυσκολίες της ημέρας (περιορισμός κυκλοφορίας και πολύ κρύο) υπήρξε καλή συμμετοχή και δόθηκαν δώρα στα μικρά παιδιά. 

Στην αρχή χαιρέτησε την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιάρχης Σάββας, ο οποίος αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης και τις δραστηριότητες που προγραμματίζει το Δ.Σ. Επίσης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στον αγώνα που κάνει το Δ.Σ. γιατί χρειάζεται τη στήριξή τους, τη βοήθειά τους και τις απόψεις τους.
Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ κ. Τάκης Στεργίου κι ο συγχωριανός μας Κώστας Γεωργούλας, δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου.. Αμέσως μετά ευλόγησε την πίτα ο συμπατριώτης μας π.Βασίλειος Πόπης, πρωτοπρεσβύτερος στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, που κατάγεται από το Αγράμπελο και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους έχει ιδιαίτερο δεσμό με το χωριό μας. Ο πρώτος είναι γιατί στη Χρυσοβίτσα βαφτίστηκε, δεύτερον γιατί εκεί χρημάτισε για μεγάλο χρονικό διάστημα αγροφύλακας ο πατέρας του και διέμενε στο χωριό και τρίτον γιατί στη στήλη των πεσόντων του χωριού αναγράφεται το όνομα του προγόνου του Δημητρίου Πόπη του Νικολάου, που κατάγονταν από το Συνοικισμό Στουρνάρι και έπεσε στους πολέμους κατά τα έτη 1912- 1922.
Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιάρχης Σάββας,, ο οποίος ευχήθηκε το 2018 να είναι για όλους καλή χρονιά με υγεία. Το τυχερό φλουρί έπεσε φέτος στον Γεώργιο Λαζ. Γκόλια και ήταν ένα Φωτογραφικό Λεύκωμα του χωριού μας.
Η πίτα βάρους 2 κιλών μαζί με 100 κομμάτια ήταν προσφορά του συγχωριανού μαςΚώστα Κύρου, γιου της Ελευθερίας Γιώτη και του Δημήτρη Κύρου, που διατηρεί τα αρτοποιεία «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» στο Χαϊδάρι (Λ. Αθηνών 171) και στο Περιστέρι (Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως 21). 
Ακολούθησε αμέσως μετά η διανομή δώρων σ’ όλα τα μικρά παιδιά, τα οποία (δώρα) ήταν προσφορά του Συλλόγου. Η εκδήλωση έκλεισε με παράσταση κλόουν για τα μικρά παιδιά.
Τις ευχές τους έστειλαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, ο Πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ κ. Πάνος Χολής κι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βελανιδιάς κ. Γεράσιμος Στρατούλης.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια της δημιουργίας στενότερης επαφής μεταξύ των συγχωριανών και φίλων και έδωσε πολύ χαρά στα μικρά παιδιά, κάτι που έκανε και τα Χριστούγεννα ο Σύλλογος, όταν έδωσε δώρα στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του χωριού.







Σχόλια