ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ!

Η ένδοξη πορεία του και χαρακτηριστικές φωτογραφίες
Τι προτάσεις κάνει ο δήµος Μεσολογγίου
Παρέµβαση του Αντιστράτηγου ε.α. Γ. Αντύπα

Και το τελευταίο «οχυρό» του έχασε το Μεσολόγγι µε το κλείσιµο του 2/39 Συντάγµατος Ευζώνων, µετά από απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άµυνας που αφορά στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Μέχρι και την ύστατη στιγµή, παρόλο που η ΑΙΧΜΗ µε σχετικό ρεπορτάζ και µετά από ασφαλείς πληροφορίες, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, κανείς προφανώς δεν πίστευε ότι το λουκέτο θα γίνει πραγµατικότητα. Και µάλιστα, όταν µετά το δηµοσίευµα συζητήθηκε το θέµα στο δηµοτικό συµβούλιο, όλοι διαβεβαίωναν ότι η ΕΣΣΟ του Ιανουαρίου δεν θα είναι η τελευταία, δυστυχώς όµως επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ που έκανε σχετική αναφορά. Η κινητοποίηση των φορέων δεν ήταν άµεση και πιεστική, όπως θα έπρεπε, ώστε το Μεσολόγγι να έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει κάτι, αντίστοιχης δυναµικής, για το 2/39 και όχι ένα αόριστο Πολεµικό Μουσείο.
 
Διαγράφηκε µονοκονδυλιά µια ολόκληρη ιστορία
Έπρεπε να έχει ληφθεί υπόψιν η ιστορικότητα, όχι µόνο της Ιερής Πόλης, αλλά και του ίδιου του Συντάγµατος που συνδέεται µε γεγονότα καίριας σηµασίας για το έθνος. Η επιλογή της ίδρυσης του 2/39 Σ.Ε. στην τιµηµένη γη της Αιτωλίας, δεν ήταν τυχαία, αφού το ανθρώπινο δυναµικό της ευρύτερης περιοχής πληρούσε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Εύζωνα...

Σχόλια