ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Γιορτάστηκε η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στη ΒΟΝΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ)

Webmaster | 10:46 π.μ. | 0 σχόλια

Γιορτάστηκε η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στη ΒΟΝΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ) - Φωτογραφία 1

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ.κ.ΚΟΣΜΑ 

        Με κατάνυξη εορτάσθηκε χθες Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Βόνιτσας. Ο Άγιος Γεώργιος Αμάστριδος ασκήτεψε στην ευρύτερη περιοχή της Βόνιτσας και συγκαταλέγεται μεταξύ των τοπικών μας Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

     Την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο..       Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς επεσήμανε ότι ο Άγιος Γεώργιος Αμάστριδος, ιδιαιτέρως ποθούσε την Θεία Κοινωνία. Μας υπενθυμίζει τους πρώτους χριστιανούς οι οποίοι με πόθο λαχταρούσαν την Θεία Κοινωνία και γιαυτό θεσπίσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.

    Και ο Άγιος Γεώργιος και οι πρώτοι χριστιανοί, υπενθυμίζουν σε εμάς ότι οφείλουμε να επιποθούμε και εμείς την τακτική Θεία Κοινωνία, στην οποία πάντα να έτοιμοι και με άδεια πνευματικού να προσερχόμαστε.

Γιορτάστηκε η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στη ΒΟΝΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ) - Φωτογραφία 2

      Στην Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Βόνιτσας προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές και συμβουλές.

Εκ του Ιερού Ναού

——————–

  Ο Άγιος Γεώργιος καταγόταν από την Κρώμνη της Αμάστριδος του Πόντου και γεννήθηκε από ευσεβείς γονείς, τον Θεόδωρο και την Μεγεθώ.

Γιορτάστηκε η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στη ΒΟΝΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ) - Φωτογραφία 6

    Μετά τις σπουδές του, απήλθε στο όρος της Συρικής και εκεί αφού βρήκε Γέροντα ασκητή διδάχθηκε τα της μοναχικής πολιτείας και έλαβε από αυτόν το αγγελικό σχήμα.         Μετά τον θάνατο του Γέροντά του μετέβη στην πόλη Βόνιτσα της Ακαρνανίας και ασκήτευε εκεί. Όταν μετά την κοίμηση του Επισκόπου Αμάστριδος κενώθηκε η θέση αυτού, η Εκκλησία αμείβουσα τις αρετές και τα χαρίσματά του, τον έταξε ποιμένα της Εκκλησίας της Αμάστριδος, την οποία ποίμανε θεοφιλώς και θεαρέστως. Η χειροτονία του Αγίου σε αρχιερέα έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Γιορτάστηκε η μνήμη του τοπικού μας Αγίου Γεωργίου επισκόπου Αμάστριδος στη ΒΟΝΙΤΣΑ (ΦΩΤΟ) - Φωτογραφία 7

        Ο Άγιος διακόνησε την Εκκλησία, φρόντισε τον ιερό κλήρο και ενδιαφέρθηκε για την προστασία ορφανών και χηρών, τη διατροφή και τη συντήρηση των πτωχών και την απαλλαγή τους από χρέη. Ο Θεός, βλέποντας την οσιακή του πολιτεία, τον αξίωσε και του χαρίσματος της θαυματουργίας.

Ο Άγιος Γεώργιος κοιμήθηκε με ειρήνη το έτος 805 μ.Χ.

Πηγή: ximeronews


Κατηγορία Άρθρου: ,

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...