Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανοίγει η αυλαία του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Ανοίγει η αυλαία του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Θα συμμετάσχουν 28 σχολεία, 587 μαθητές, 78 εκπαιδευτικοί , ενώ τα 9 σχολεία είναι εκτός Αιτωλοακαρνανίας

Πρεμιέρα το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου θα κάνει το ερχόμενο Σάββατο 3/3, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 22/4. Φέτος, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε νωρίτερα, θα συμμετάσχουν 28 σχολεία, εκ των οποίων τα 9 είναι εκτός Αιτωλοακαρνανίας! Στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ εκτός των μαθητών του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας θα ανέβουν και μαθητές από την Μεσσηνία, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Αχαΐα κλπ. 
«Στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν θεατρική παιδεία, γνώση θεατρικών συγγραφέων και να αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα. Η εκπαιδευτική κοινότητα αγκάλιασε το μαθητικό φεστιβάλ και οι πολίτες του Αγρινίου ανταποκρίνονται» επεσήμανε η κ. Παπαγεωργίου.
Στο Πνευματικό Κέντρο που έγινε η παρουσίαση – συνέντευξη τύπου παρέστη και μίλησε ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Ρένος Χριστοδουλίδης, ο οποίος κατά την εισήγησή του τόνισε πως: «φέτος θα συμμετάσχουν 587 μαθητές και 78 καθηγητές. Η συνεργασία με τον Δήμο είναι αγαστή, ενώ κάθε φορά η ποιότητα του φεστιβάλ αναβαθμίζεται και η διοργάνωση έχει καταξιωθεί στην συνείδηση της τοπικής κοινωνίας». Το μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής που παρέστη και μίλησε κατά την συνέντευξη τύπου Γιώργος Μικέλληςμίλησε για θεατρική εποποιία. «Ο μεγάλος αριθμός των μαθητών και των καθηγητών που εργάζονται κάθε χρονιά σοβαρά και παρουσιάζουν ένα άριστο αποτέλεσμα επιτρέπει να μιλάμε για θεατρική εποποιία. Το Αγρίνιο παράγει πολιτισμό και είναι πόλη που πρωτοπορεί στην πολιτιστική δράση».
Στο τέλος της συνέντευξης τύπου μίλησαν και μαθητές – εκπρόσωποι των θεατρικών που θα παρουσιαστούν από το 2ο, το 3ο, το 4ο, το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, όπως επίσης το Παπαστράτειο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Θέρμου.
Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου (3/3 έως 22/4) είναι: Γυμνάσιο Λευκίμμης Κέρκυρας, Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Φυτειών, Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα», 2ο ΓΕΛ Αγρινίου, 1ο ΓΕΛ Μεσσήνης, 21ο Γυμνάσιο Πάτρας, 17ο Γυμνάσιο Πάτρας, Πειραματικό ΓΕΛ Πάτρας, Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου,4ο ΓΕΛ Αγρινίου,1ο ΓΕΛ Αγρινίου, Γυμνάσιο Κάτω Αχαΐας, 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, Γυμνάσιο Βόνιτσας, Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου, 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, 3ο ΓΕΛ  Πατρών, 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου Κεφαλονιάς, Γυμνάσιο Γουριάς,3ο ΓΕΛ Αγρινίου, Γυμνάσιο Καινουργίου, 6ο ΓΕΛ Αγρινίου, Μαθητές Αστακού, ΓΕΛ Παραβόλας, Γυμνάσιο Θέρμου & ΓΕΛ Θέρμου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων «Πάνου», Γυμνάσιο Μοναστηρακίου, Γυμνάσιο Καλυβίων, 5 εκ των οποίων ανήκουν σε άλλους Νομούς .
mathitiko-festival (1)
mathitiko-festival (2)
mathitiko-festival (3)
mathitiko-festival (4)
programma

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα ‘’Ανάλυση Λόγου με Θετική Ενθάρρυνση 

Σχόλια