Λαϊκή Ενότητα: Στέλεχος της ΛΑΕ δικάζεται για ανάρτηση στο διαδίκτυο

Λαϊκή Ενότητα: Στέλεχος της ΛΑΕ δικάζεται για ανάρτηση στο διαδίκτυο
Η ΛΑΕ εκφράζει την πολιτική στήριξη και αλληλεγγύη της, στον αγωνιστή, μέλος της ΛΑΕ, Ανδρέα Καραγιάννη, που δικάζεται αύριο Παρασκευή, στις 2 Μαρτίου 2018, στις 9πμ (σε επανάληψη της δίκης, το Μάρτη 2017, που είχε αναβληθεί, λόγω μη προσέλευσης των κατηγόρων) στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αγρινίου, για κάλεσμα του σε συμμετοχή στους λαϊκούς αντιμνημονιακούς αγώνες, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2013.

Για το κάλεσμά του αυτό για παλλαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, διώκεται ποινικά με βάση τις κατηγορίες, που θυμίζουν άλλες παλιότερες ανώμαλες πολιτικά εποχές, για “διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων” και για “πρόκληση σε αμοιβαία διχόνοια πολιτών”.
Ο σύντροφος μας Ανδρέας Καραγιάννης, παραπέμφθηκε σε δίκη για την ανάρτησή του στο Facebook, αφού προηγήθηκε μία ημέρα πριν δημόσια προαναγγελία άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κι ενώ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με ανακοίνωσή της ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν υποψήφιος βουλευτής του στην Αιτωλ/νία, να τον διαγράψει.
Η ΛΑΕ ζητά την απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες του συντρόφου μας Ανδρέα Καραγιάννη και την αθώωσή του. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στο διαδίκτυο χωρίς ποινικές διώξεις που καταλήγουν να είναι, επί της ουσίας, πολιτικές διώξεις με κατασκευασμένες κατηγορίες. Καλούμε επίσης σε συμπαράστασή του όλες τις συλλογικότητες και ενεργούς πολίτες του Αγρινίου και της Αιτωλ/νίας
Οι μνημονιακές ποινικές - και στην ουσία - πολιτικές διώξεις δεν θα περάσουν.
Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

Σχόλια