Εκτάκτως στον Αετό σήμερα ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης

Ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας είχε συνάντηση σήμερα Πέμπτη 24/5/2018 στο Αετό με τον Αντιδήμαρχο Προδρομίτη Σωτήρη και την Δημοτική Σύμβουλο Αθηνά Καρέλου όπως και τον τοπικό σύμβουλο πρώην πρόεδρο Γιώργο Ζαφείρη. Στην συνάντηση επίσης ήταν παρών από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας οι μηχανικοί Ευδοξία Τσεκουρώνα και ο Πάνος Καψάλης. Κυρίαρχο θέμα στην σημερινή συνάντηση ήταν το ξεκίνημα ενός ακόμη έργου του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας η εγκατάσταση του εργολάβου για την εκτέλεση του έργου: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 900.000,00€


Με πολλά χαμόγελα  έγινε συνάντηση  στο σημείο που ξεκινάει το έργο και στην συνέχεια ακολούθησε, δεύτερη συνάντηση του δημάρχου στο χωριό του Αετού όπου συζητήθηκαν πολλά από τα θέματα και  απασχολούν τον Αετό.  
Μην ξεχνάμε πως σε λίγες μέρες έχουμε και την δεύτερη φάση του έργου. 


Κοινό συμπέρασμα είναι πως η δημοτική αρχή υλοποιεί έργα που δούλεψε και πάλεψε γι’ αυτά. 




Η σύμβαση της σημερινής εγκατάστασης του εργολάβου είχε υπογραφεί πριν λίγες μέρες μεταξύ Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας με την ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση του έργου: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 900.000,00€. 


Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι ΔΩΔΕΚΑ (12) ημερολογιακοί μήνες. 


Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με ΣΑΕΠ 401. 


Ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί τις ανάγκες των γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής.  

Πρόκειται για αγροτικό δρόμο, οποίος υπάρχει και κυκλοφορείται. Διανύει και εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος (νότιο) του κάμπου του Αετού. Είναι διαμορφωμένος με σταθερό περίπου και επαρκές πλάτος. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν περιφράξεις των ιδιοκτησιών που οριοθετούν το δρόμο. Κατά την ασφαλτόστρωση διατηρείται το υπάρχον πλάτος, χωρίς να βλάπτεται καθόλου το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το κατάστρωμα του δρόμου έχει διαστρωθεί κατά καιρούς, αλλά λόγω της χαμηλής στάθμης, τα όμβρια ύδατα λιμνάζουν μέσα σ' αυτό και δημιουργούν προβλήματα. 
Ο δρόμος αποτελείται από δύο κλάδους. 
Ο πρώτος και μεγαλύτερος κλάδος μήκους 4.980 μέτρα αρχίζει από τα όρια του οικισμού "Αετός" στη θέση "Βαρκό" και διασχίζει τον κάμπο με κατεύθυνση προς δυτικά και στη συνέχεια βόρεια όπου διασταυρώνεται με τον υπάρχοντα ασφαλτοστρωμένο, εν μέρει, αγροτικό δρόμο Παπαδάτου - Άγιος Νικόλαος. 
Στην αρχή ενώνεται με την υπάρχουσα άσφαλτο. Στη συναρμογή θα γίνει επικάλυψη του υπάρχοντος τμήματος της ασφάλτου μέχρι το υπάρχον γεφύρι, και ανύψωση της ερυθράς για την απάλειψη της καμπυλότητας. 
Το πλάτος υπολογίζεται σε 5,70 μ. όπου θα γίνει με ασφαλτοτάπητας καθ' όλο το μήκος του. Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση. 
Στρώση έδρασης Οδοστρώματος (Σ.Ε.Ο.) πάχους 0,40 μ. στα οριζόντια τμήματα του δρόμου, και πάχους 0,20 μ. στο υπόλοιπο τμήμα. 
Ο δεύτερος κλάδος μήκους 1.720 μέτρα εξυπηρετεί τις ιδιοκτησίες και την κυκλοφορία περιμετρικά του οικισμού Αετού. 




ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
https://katounanews.blogspot.gr/

Σχόλια