Ρόδος: Καταδικάστηκε 60χρονος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

Ρόδος: Καταδικάστηκε 60χρονος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

Με την υπόθεση ενός 60χρονου κατηγορούμενου για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή απειλή, ασχολήθηκε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.
Ο 60χρονος βρέθηκε στο εδώλιο του δικαστηρίου μετά από καταγγελία που έκαναν η σύζυγος και τα παιδιά του και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.
Η υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα (9/7) σε δεύτερο βαθμό και το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή κρίνοντάς τον ένοχο μόνο για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη σύλληψη του 60χρονου είχαν βρεθεί όπλα, φυσίγγια και εκρηκτικές ύλες για τα οποία, η υπόθεση διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.
Σε ό,τι αφορά την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ο 60χρονος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 36 μηνών με τριετή αναστολή. Κατά της ποινής αυτής άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε τη Δευτέρα.
Κατά την ακροαματική διαδικασία στο πρωτόδικο δικαστήριο είχαν καταθέσει η σύζυγος και τα τρία από τα πέντε παιδιά του 60χρονου τα οποία κατηγορείται ότι χτύπησε με μπουνιές (όπως και τη σύζυγό του) σε διάφορα σημεία του σώματός τους (κεφάλι, χέρι κ.α.).
Και τα τρία παιδιά όπως και η σύζυγος είχαν πει στο δικαστήριο πως νιώθουν φόβο απέναντι στον 60χρονο, ενώ είχαν περιγράψει το περιστατικό του καβγά που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Ιουνίου 2015 και είχε ως αποτέλεσμα την εξέλιξη αυτή.
Τελικά το δικαστήριο με πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας είχε κρίνει ένοχο τον 60χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή ενώ του είχε επιδικάσει και τη χρηματική ικανοποίηση των 1100 ευρώ. Ωστόσο την ποινή αυτή κατάφερε στο εφετείο να τη μειώσει σε ένα έτος φυλάκιση.
Πηγή: rodiaki.gr

Σχόλια