Κυβερνητικές πηγές: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί αλλαγής συνόρων με Αλβανία

Κυβερνητικές πηγές: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί αλλαγής συνόρων με Αλβανία

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ

Κυβερνητικές πηγές | ΕιδήσειςΕντονότατη ήταν την Παρασκευή (13/07/2018) η αντίδραση από πλευράς της κυβέρνησης για τα περί «ζητήματος συνόρων» που διακινούνταν για αρκετές ώρες στον ηλεκτρονικό Τύπο με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπραγια τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- Αλβανίας, με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για «νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
Οι εν λόγω κύκλοι κάνουν λόγο για «σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντος» για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, προσπάθεια την οποία χαρακτηρίζουν «εθνικά επικίνδυνη».
Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, λέγοντας: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της ΑΟΖ, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων, στα οποία βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μία κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως, ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει. Συμφώνησα λοιπόν με τον Αλβανό ομόλογο μου, το επόμενο διάστημα, οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειες τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε πιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μία θετική διευθέτηση, το συντομότερο δυνατό».
Οι δηλώσεις αυτές αποτέλεσαν και την αφορμή του «θορύβου», που δημιουργήθηκε. 
«Αφού η ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα Μέσα της εκτέθηκαν διεθνώς με την προσπάθεια εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του Επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας» λένε σκωπτικά οι εν λόγω κυβερνητικοί κύκλοι, και συμπληρώνουν: «Η αποστροφή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα».
Ολοκληρώνοντας, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι και «η γελοιότητα έχει τα όριά της». 


πηγη:www.newsbomb.gr

Σχόλια