Πετζετέλ στο Άκτιο για την αντιπυρική περίοδο

        Με δύο αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη στο Άκτιο και άλλα δύο Πετζετέλ που σταθμεύουν στην Κέρκυρα, θωρακίζεται από αέρος η Βοριεοδυτική Ελλάδα κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
        Το Πυροσβεστικό Σώμα θα διαθέτει επίσης τρία επιπλέον ελικόπτερα, τα οποία θα επιχειρούν εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες καθώς ο σχεδιασμός έχει γίνει σε επίπεδο χώρας και όχι ανά Περιφέρεια. Ο Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Δημοσθένης Αναγνωστάκης που βρέθηκε στα Γιάννινα εξήρε την προετοιμασία που έχει γίνει στην Ήπειρο και τον υψηλό δείκτη ετοιμότητας τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των υπολοίπων εμπλεκομένων.....



       Σε θέση μάχης όπως κάθε χρόνο βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου αλλά και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες συμβάλλουν σημαντικά σε περιπτώσεις πυρκαγιάς.
      Το σημαντικότερο όμως και αυτό που επεσήμανε με έμφαση ο κ. Αναγνωστάκης είναι ότι η Ήπειρος έχει αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες των κοινοτικών προγραμμάτων, με αποτέλεσμα και  ο στόλος των πυροσβεστικών υπηρεσιών να είναι σε καλό επίπεδο και άλλα έργα να έχουν υλοποιηθεί.
       Ο κ. Αναγνωστάκης βρέθηκε στα Γιάννινα με αφορμή την παράδοση δύο πυροσβεστικών οχημάτων στου Δήμους Φονίκης και Δρόπολης της Αλβανίας.
       Η δωρεά αυτή εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και αποβλέπει στην ενίσχυση των υπηρεσιών πυρόσβεσης των εν λόγω δήμων.
       Πρόκειται για όμορες περιοχές που πέρυσι είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές οι οποίες απείλησαν ολόκληρα χωριά. Μάλιστα αρκετές φορές πυρκαγιές που ξεσπούν στην Αλβανία περνούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα… Άλλωστε οι εισαγόμενες φωτιές αποτέλεσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια.

epiruspost.gr
https://www.agriniopress.gr/

Σχόλια