ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Εορτή του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος στον τόπο του μαρτυρίου του (Φωτό)

xiromeritis | 12:02 π.μ. | 0 σχόλια

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα καθώς και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε η μνήμη του τοπικού Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμαρτυρησάντων Αγίων στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 6 και 7 Ιουλίου 2018 για δεύτερη χρονιά μετά την Αγιοκατάταξη των Αγίων, στον τόπο του μαρτυρίου τους, στα Σκλάβαινα Παλαίρου του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος. Το Σάββατο το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Παύλος Ντανάς. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος κ.κ. Κοσμάς προέβη σε απονομή οφικίων. Συγκεκριμένα, χειροθέτησε πρωτοπρεσβυτέρους τον Αρχιερατικό Επίτροπο Βονίτσης και εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Βονίτσης π. Χρήστο Βέττα και τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Παλαίρου και υπεύθυνο του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος π. Κωνσταντίνο Γατσούλη.

Το απόγευμα της εορτής στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου τελέστηκε μεθέορτος Εσπερινός και αμέσως μετά ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συμμαρτυρησάντων αυτού, σε κεντρικούς δρόμους της Παλαίρου προεξάρχοντος και ομιλούντος του ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Μακαρίου Αντωνόπουλου. Την λιτανευτική πομπή συνόδευε η φιλαρμονική της Βόνιτσας και άγημα του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου.
https://katounanews.blogspot.com

Κατηγορία Άρθρου:

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...