«Πρότυπο» το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής – Δείτε τα σχέδια του Ρέντσο Πιάνο

«Πρότυπο» το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής – Δείτε τα σχέδια του Ρέντσο Πιάνο (pics)

Η παρουσίαση της μακέτας και των σχεδίων του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο θα ανεγερθεί με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», έγινε την Πέμπτη (12/07/2018) στο υπουργείο Υγείας.
Τα σχέδια παρουσίασαν εκπρόσωποι του Αρχιτεκτονικού Γραφείου του Αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και του Νοσοκομείου Τζον Χόπκινς των Η.Π.Α., που έχει συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα υγείας στο έργο. Στην παρουσίαση των σχεδίων παραβρέθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι συνεργάτες τους, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Γιάννης Ζερβάκης και άλλα στελέχη του Ιδρύματος, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Γεώργιος Φιλιππίδης, εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και εκπρόσωποι της Internation Ηill – Project Manager του έργου και της Healthcare Initiative A.E. που έχει αναλάβει την εργοδοσία του.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη με τα αρχικά σχέδια κατασκευής του έργου. Μάλιστα, το χαρακτήρισε νοσοκομείο «πρότυπο» για τα δεδομένα της χώρας και δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα υπογραφεί συμβόλαιο αποδοχής των αρχικών αυτών μελετών, με κάποιες πιθανές μικρές βελτιώσεις που θα γίνουν το αμέσως προσεχές διάστημα.
Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, μετά την έκδοση των οικοδομικών αδειών. Ήδη, στο οικόπεδο στην Κομοτηνή άρχισαν να γίνονται οι πρώτες εδαφολογικές και περιβαλλοντολογικές μετρήσεις με τη συνδρομή και του Δήμου Κομοτηνής.
Όλες οι μελέτες που απαιτούνται για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών πέριξ του οικοπέδου του Γ.Ν. Κομοτηνής (έργα Οδοποιίας, Ύδρευσης και Αποχέτευσης) ύψους 162.000 ευρώ εκπονούνται με δωρεάαπό το Σύλλογο Διπλωματούχων Τοπογράφων Μηχανικών Ροδόπης και θα παραδοθούν στο Δήμο Κομοτηνής μέχρι τον Νοέμβριο του 2018, ενώ ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Κομοτηνής έχει αναλάβει την υλοποίησή τους.


πηγη:www.newsbomb.gr

Σχόλια