Στο «περίμενε» η σύνδεση της Ιόνιας με Κακαβιά και Πρέβεζα!

Στο «περίμενε» η σύνδεση της Ιόνιας με Κακαβιά και Πρέβεζα!Ένα χρόνο περίπου μετά το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου και τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, αρκετοί μήνες μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και ακόμη οι λύσεις για την επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά όπως και την σύνδεσή της με την Πρέβεζα 
βρίσκονται στο… «περίμενε»! Πρόκειται για δύο παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας για την Ήπειρο που θα ολοκληρώσουν το πλέγμα των οδικών υποδομών και θα μετατρέψουν την Ιόνια σε πραγματικό άξονα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εξέταζε αφενός το μοντέλο της επέκτασης των συμβάσεων παραχώρησης προκειμένου να εκτελεστούν και τα συγκεκριμένα τμήματα ή χρηματοδότηση των έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπου είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα.
Εδώ και αρκετό καιρό πάντως δεν υπάρχει κανένα νεότερο ενώ ο Υπουργός κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ήπειρο -πριν μια βδομάδα στην γέφυρα της Πλάκας– δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.
«Έχουμε νέα» είπε, αλλά μάλλον δεν έχουμε ουσιαστικά νέα, καθώς αν υπήρχαν θα δημοσιοποιούνταν!
Η επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά, έχει ταλανίσει την περιοχή από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, όταν η σύγκρουση του Δήμου Ιωαννιτών με τον τότε Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά άφησε το συγκεκριμένο τμήμα εκτός σύμβασης παραχώρησης.
Η οδική σύνδεση με την Πρέβεζα, βρίσκεται υπό μελέτη τα τελευταία δέκα χρόνια!!!
Κι όλα αυτά όταν η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη δεσμευμένο ποσό από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα προκειμένου να κατασκευάσει τον δρόμο μέχρι την Γέφυρα Καλογήρου..
Ωστόσο το Υπουργείο Υποδομών εξακολουθεί να μην δίνει το πράσινο φως..
Χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. «Η Περιφέρεια Ηπείρου αναμένει τις αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών για να προχωρήσει η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα. Δυστυχώς, παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα από την Περιφέρεια μέσω του Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 για να φτάσει το έργο τουλάχιστον μέχρι τη γέφυρα Καλογήρου, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική ανταπόκριση από την πλευρά του Υπουργείου».
epiruspost.gr

Σχόλια