«Βροχή» από μηνύσεις και… λουκέτα σε μαγαζιά στον πεζόδρομο του Μεσολογγίου

Οργή από τους καταστηματάρχες  που κάνουν λόγο για επιλεκτικές εφαρμογές του νόμου από την αστυνομία που βάζει πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για ωράριο χρήσης μουσικής και προχωρά σε λουκέτα – Ερημώνει ο ιστορικός πεζόδρομος, χωρίς δουλειά δεκάδες εργαζόμενοι!

Σε μια εποχή όπου η νυχτερινή ζωή ανθεί στο Μεσολόγγι, η αστυνομία βγαίνει στον ιστορικό πεζόδρομο του Μεσολογγίου και βάζει πρόστιμα χιλιάδων ευρώ στους καταστηματάρχες ή ακόμη και λουκέτα για αρκετές ημέρες στα μαγαζιά λόγω της υπέρβασης του ωραρίου χρήσης μουσικής.
Σε μια εποχή που το Μεσολόγγι μετρά τις πληγές του χάνοντας στρατόπεδο, ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες και που ολοένα και ερημώνει, γνωστοί-άγνωστοι στέλνουν καταγγελίες στην αστυνομία η οποία δεν διστάζει ακόμη και να κλείσει τα μαγαζιά!
Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση την τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου, μαγαζιά κλείνουν για μικροπολιτικές και σκοτεινά συμφέροντα με αποτέλεσμα δεκάδες εργαζομένων να χάνουν τη δουλειά τους και το μεροκάματό τους.
Από τη μια η αστυνομία τηρεί -επιλεκτικά- τους νόμους για τη χρήση μουσικής που ενοχλεί τους… γείτονες, κι από την άλλη η αυστηρή εφαρμογή της νομιμότητας υποβαθμίζει την εικόνα του κέντρου της πόλης και εξωθεί τους καταστηματάρχες, σε μια δύσκολη συγκυρία, να σκέφτονται ακόμη και να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Νίκος Καραπάνος, έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στο αστυνομικό τμήμα καθώς αυτή η τακτική ερημώνει το Μεσολόγγι, αλλά και μαραζώνει τη τοπική οικονομία.
Οι καταστηματάρχες μιλούν στο iAitoloakarnania.gr, καταδικάζουν την στάση της αστυνομίας και ζητούν τη στοιχειώδη προστασία από τη πολιτεία και τους τοπικούς φορείς.
«Μετράμε 60 μηνύσεις έως τώρα»
Ένας εκ των ιδιοκτητών καφετέριας-μπαρ στον πεζόδρομο του Μεσολογγίου αποκαλύπτει: «Είναι τραγικό αυτό που μας συμβαίνει. Μετράμε έως τώρα 60 μηνύσεις για ηχορύπανση και έχουμε πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα. Τώρα, μας κλείνουν το μαγαζί για ένα μήνα».
Σύμφωνα με μαρτυρία ιδιοκτήτη πολυσύχναστου μπαρ οι μηνύσεις αφορούν συγκεκριμένα μαγαζιά. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Στον πεζόδρομο του Μεσολογγίου που χρόνια τώρα φημίζεται για την διασκέδαση που προσφέρει σε φοιτητές, επισκέπτες και ντόπιους υπάρχουν δεκάδες νυχτερινά κέντρα με υψηλή μουσική. Δυστυχώς όμως οι γείτονες ενοχλούνται από συγκεκριμένα μαγαζιά! Εμείς τηρούμε τους κανόνες όπως ορίζει ο νόμος, αλλά κάποιοι κακοπροαίρετοι προσπαθούν να βρουν οτιδήποτε μεμπτό γιατί μας θέλουν κλειστούς».
«Χωρίς να θέλουμε να παρέμβουμε στο έργο της αστυνομίας θεωρούμε αναξιόπιστα τα τηλεφωνήματα και επειδή στο Μεσολόγγι γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, γνωρίζουμε ποιοι προκαλούνται, ακόμη κι αν μένουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Ενοχλούνται όμως!».
Photo Credits: www.kathimerini.gr
Και συμπληρώνει: «Η ουσία είναι η εξής. Με το… λουκέτο που μας υποχρεώνουν να βάλουμε για 30 μέρες, δεκάδες παιδιά, φοιτητές ή ακόμη και οικογενειάρχες χάνουν τη δουλειά, το μεροκάματο σε μια δύσκολη εποχή. Τουλάχιστον όλοι αυτοί οι κακοπροαίρετοι ας αναλογιστούν τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που δημιουργούν οι μικροεγωισμοί και οι μικροπολιτικές τους».
Μια παρέμβαση θέλησε να κάνει παλιός ιδιοκτήτης μεζεδοπωλείου του πεζοδρόμου: «Αυτό συμβαίνει διαχρονικά στο Μεσολόγγι με την αστυνομία να μην προστατεύει τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους της πόλης. Με βαριές τιμωρίες απλά δήθεν προστατεύει τον πολίτη. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας και όσο συνεχίζονται τέτοιου είδους τακτικές, η πόλη του Μεσολογγίου θα μικραίνει διαρκώς. Για την ιστορία, εγώ αναγκάστηκα να κλείσω την επιχείρησή μου διότι δεν άντεξα να πληρώνω πρόστιμα και να κοιτάζω από την γωνία μη τυχόν έρθει η αστυνομία για τη μουσική».

Σχόλια