Δυναμικό Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στον Κόμβο Αμφιλοχίας | ΦΩΤΟ

   Κινητοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής στο συλλαλητήριοπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11:00 το πρωί στον κόμβο Αμφιλοχίας, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές τιμές στο γάλα, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις ελλιπείς ελέγχους στις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλακτος....





            
ΒΙΝΤΕΟ.....
Συγκεκριμένα διεκδικούν:
– Καμιά μείωση της τιμής του γάλακτος και κρέατος.
– Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος...


– Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές, με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.
– Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει επιτέλους ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα.
– Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο.
– Άμεση πληρωμή των απλήρωτων προγραμμάτων φυτικής και βιολογικής κτηνοτροφίας.

      Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Δασαρχείο Αμφιλοχίας για διαμαρτυρία στο χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν διαδικασίες αδειοδότησεων αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
        Να σημειωθεί πως το Δασαρχείο Αμφιλοχίας είναι στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά με τη μεγαλύτερη έκταση στον τομέα ευθύνης και λειτουργεί μόνο με δύο δασολόγους τη στιγμή που σε άλλη υπηρεσία πλεονάζουν, με αποτέλεσμα υποθέσεις πολιτών να χρονίζουν.

Πηγή: http://e-maistros.gr/

Σχόλια