SOS για τον κυκλώνα-τέρας Μάικλ: «Φύγετε δεν θα επιζήσει κανείς» - Προβλέπεται «βιβλική καταστροφή»

SOS για τον κυκλώνα-τέρας Μάικλ: «Φύγετε δεν θα επιζήσει κανείς» - Προβλέπεται «βιβλική καταστροφή»

Ο κυκλώνας Μάικλ ενισχύθηκε στην κατηγορία 2 σήμερα 9 Οκτωβρίου, ενώ κατευθύνεται προς τη βορειοδυτική Φλόριντα των ΗΠΑ, όπου οι κάτοικοι έλαβαν εντολές να απομακρυνθούν άμεσα, καθώς αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταστροφικές πλημμύρες.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν από τις αρχές να φύγουν από τις παράκτιες περιοχές σε εννέα κομητείες, ενώ ο κυκλώνας κινείται στον Κόλπο του Μεξικού με ανέμους στα 155χλμ/ώρα.

Δείτε την πορεία του κυκλώνα LIVE:
Ο κυκλώνας Μάικλ ενδέχεται να ανέλθει στην κατηγορία 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον πριν από την άφιξή του στη Φλόριντα αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Πρόκειται ίσως για την ισχυρότερη καταιγίδα που θα πλήξει το βορειοδυτικό τμήμα της αμερικανικής πολιτείας εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.
«Ο κυκλώνας Μάικλ είναι καταιγίδα-τέρας και γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος. Σε 12 ώρες θα δούμε τις επιπτώσεις του» δήλωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου. «Τώρα είναι η στιγμή να λάβουμε μέτρα».
Ο Ρικ Σκοτ προειδοποίησε επίσης για το ενδεχόμενο κυμάτων θυέλλης ύψους έως 3,7 μέτρων και ανέμων η ταχύτητα των οποίων θα μπορούσε να φθάσει τα 177χλμ/ώρα.
Οι κάτοικοι των περιοχών που θα πλήξουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν πρέπει να ρισκάρουν να έρθουν αντιμέτωποι με αυτά. «Κανείς δεν θα επιζήσει» από ένα τέτοιο τείχος νερού, επισήμανε ο Σκοτ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Εάν σας ζητήσουμε να απομακρυνθείτε, φύγετε» ήταν η έκκληση που απηύθυνε ο ίδιος στο Twitter.
Καθώς ο κυκλώνας Μάικλ κινείται πάνω από τη θάλασσα, οι εταιρείες ενέργειας ανέστειλαν σχεδόν το 1/5 της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και απομάκρυναν χθες το προσωπικό από 10 πλατφόρμες εξόρυξης.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα κήρυξε 35 κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ 1250 στρατιώτες της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί και περισσότεροι από 4000 στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα.
Κυβερνητικές υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια θα κλείσουν έως το τέλος της εβδομάδας. Ουρές ήδη σχηματίζονται έξω από τα πρατήρια καυσίμων, καθώς οι πολίτες επιχειρούν να απομακρυνθούν από την περιοχή. Όσοι έμειναν πίσω άδειασαν τα ράφια των παντοπωλείων από νερό και άλλες προμήθειες.

πηγη:www.newsbomb.gr


Σχόλια