ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οι ενέργειες του Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων Τα Κόροντα για την αποτροπή κατασκευής μονάδας βιομάζας στην Χρυσιβίτσα

xiromeritis | 6:56 π.μ. | 0 σχόλια


Όχι στη μόλυνση
Ο Σύλλογός μας από την αρχή είπε όχι στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα στη θέση "Κλημάτια" της Κοινότητας μας για το λόγο ότι είναι πολύ κοντά στο χωριό και στο αρχάιο κάστρο "Τα Κόροντα" και γιατί η προβλεπόμενη μόλυνση δεν είναι συμβατή με τις κτηνοτροφικές μονάδες και τις βιολογικές καλλιέργειες που υπάρχουν στην περιοχή.
Ειδικότερα το Δ.Σ. προέβη στις εξής ενέργειες: 1) Εξέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις του Συλλόγου.
2) Ενημέρωσε την τοπική κοινότητα στη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου στις 16/1/2016 για τη θέση του.
3) Κατέθεσε ένσταση στις 16/1/2016 με την οποία ζητά ν' ανακληθεί η θετική γνωμάτευση της Περιφέρειας για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
4) Εκπρόσωπος του Συλλόγου (ο Αλέκος Σάββας) παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου στις 23/1/2016 και τοποθετήθηκε δημόσια αρνητικά στην εγκατάσταση και λειτουργεία μονάδας.
Αρνητική ήταν κι η απόφαση του Δήμου Ξηρομέρου που ελήφθη στις 23/1/2016 για την εγκατάσταση του έργου.
Επειδή το θέμα ακόμα εκκρεμεί δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα γεγονότα κι ότι επαγρυπνούμε καθημερινά κι είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

                     ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

Κατηγορία Άρθρου:

Κοινοποιήση Άρθρου:

Littleboypc.gr - Επισκευή Υπολογιστών, Κινητών, Ιστοσελίδες, Δίκτυα:
Εγγύηση Χαμηλότερης Τιμής, επισκευή Υπολογιστών (Laptop-Desktop), Κινητών τηλεφώνων (Smartphones), Σχεδίαση και Προγραμματισμός Ιστοσελίδας, Δίκτυα Υπολογιστών (Lan-Man-Wan), Καταγραφικά Συστήματα (Κάμερες Ασφαλείας). Θα μας Βρείτε: Κατούνα Ξηρομέρου - Έναντι ΕΛΤΑ | Τήλ. 6972 467 965 - 6989 457 517 | Web: http://www.littleboypc.gr

0 σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...