Η «ΕΞΟΔΟΣ 1826» σε Θέρμο, Ανάληψη & Κατούνα

Η «ΕΞΟΔΟΣ 1826» σε Θέρμο, Ανάληψη & Κατούνα
ι πρωτοβουλίες Πολιτιστικών Συλλόγων συνεχίζονται αφού για πρώτη φορά σε Θέρμο, Ανάληψη και Κατούνα θα έχουμε την προβολή της παγκοσμίως αναγνωρισμένης ταινίας «ΕΞΟΔΟΣ 1826».

Η ταινία παρουσιάζει την ιστορία 120 αντρών από την Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά που ξεκίνησαν για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και την μυθοπλασία.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ» θα προβάλλει την ταινία στο Θέρμο την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 με την πρωινή προβολή να είναι αφιερωμένη στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου και η απογευματινή για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και στην Ανάληψη την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, το όμορφο χωριό της Ορεινής Τριχωνίδας όπου υπάρχουν και τα ερείπια από το Στρατόπεδο του Γ. Καραϊσκάκη πριν ξεκινήσει για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Ο Σύλλογος Κατουνιωτών Αθήνας θα προβάλλει την ταινία το Σάββατο 24 & την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Σχόλια