ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Τοπικό Δημοψήφισμα για τα Σκουπίδια! -Να αποφασίσουν οι Δημότες! -Δήμαρχε κ. Αποστολάκη αν τολμάτε στήστε κάλπες!!

     -Ουδείς έχει το δικαίωμα μία πύλη εισόδου της Ελλάδας να τη μετατρέπει σε χωματερή. Ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με τον υδροφόρο ορίζοντα. Ουδείς έχει το δικαίωμα τη περιοχή που είναι η αιχμή του δόρατος για την τουριστική  ανάπτυξη της Αιτ/νιας να τη δυσφημεί. 
    -Η μεταφορά σκουπιδιών από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή συνιστά τεράστια περιβαλλοντική επίπτωση και τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.
 -Συνεπώς είμαι κάθετα αντίθετος στη μεταφορά των απορριμμάτων.
  -Πρότεινα τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος. Στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολίτες. Είναι η μόνη ασφαλιστική δικλείδα για μην γίνει η περιοχή μας χωματερή μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. Και όπως ανάφερα παραπάνω τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με πολιτικές αποφάσεις. 
      -Δήμαρχε κ Αποστολάκη αν τολμάτε στήστε κάλπες. Διαφορετικά δικαιούμαι να σας λέμε ότι δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε. Το όχι καμία σακούλα σκουπιδιών από ξένο Δήμο που υποσχεθήκατε το γράψατε στα παλιά σας τα υποδήματα.
        -Δήμαρχε κ Αποστολάκη και η Δημοτική σας ομάδα όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε (πολιτικά εννοώ). Την απύθμενη αυτή πολιτική σας υποκρισία οι Δημότες θα την αξιολογήσουν και να είστε σίγουρος, θα θερίσετε θύελλες γιατί σπείρατε ανέμους. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ...

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
       Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΡΟ.
-Τοπικό Δημοψήφισμα. Να αποφασίσουν οι Δημότες.
-Δήμαρχε κ Αποστολάκη αν τολμάτε στήστε κάλπες.
-Απύθμενη πολιτική υποκρισία του Δημάρχου κ. Αποστολάκη και της Δημοτικής του Ομάδας.

Αγαπητοί  Αναγνώστες
        Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο τη Τετάρτη 25-4-2018. Συζητήθηκε το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών από την περιοχή του Αιγίου. Έγινε φανερό ότι ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης, ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ κ. Κατσαμπίρης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ των σκουπιδιών από τη περιοχή του Αιγίου στη χωματερή πολυτελείας. 
        Δικαιώνομαι για άλλη μία φορά στη πρόβλεψη μου, την οποία έκανα σε ανύποπτο χρόνο. Η περιοχή μας με ευθύνη των δύο Δημάρχων και Δημοτικών παρατάξεων που διοίκησαν το Δήμο μετατρέπεται σε χωματερή μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. Των δύο Δημοτικών  παρατάξεων  που διοίκησαν το Δήμο ο πολιτικός κύκλος έκλεισε. ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.................


Μια μικρή υπενθύμιση γεγονότων:
          Προεκλογικά, μετεκλογικά πολλές φορές είπα και έγραψα ότι η περιοχή μας μετατρέπεται σε χωματερή μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. Με είπαν γραφικό, τρελό του χωριού και άλλα πολλά. Ας κοιτάξουν τώρα στο καθρέπτη τους και αυτός θα τους απαντήσει. Με απέβαλλαν τότε  από την αίθουσα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
     Δεν επιχαίρω για μία ακόμη δικαίωση μου. Στενοχωριέμαι και ανησυχώ πολύ για το πανέμορφο τόπο μας. 
          Αυτοί που με την άφρονα και κοντόμυαλη πολιτική τους κατασκεύασαν τη χωματερή πολυτελείας (και όχι ΧΥΤΑ), αυτοί που τον έθεσαν σε λειτουργία με τεράστιες ελλείψεις και κακοτεχνίες, αυτοί που μετέφεραν τα σκουπίδια από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, αυτοί που ευθύνονται για το πρόστιμο 9.000 ευρώ που πληρώσαμε οι Δημότες, αυτοί που είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τα σκουπίδια από τη Λευκάδα, αυτοί που είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τα σκουπίδια από το Αίγιο και την ευρύτερη  περιοχή του ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

         Φώναζα, έγραφα συνεχώς. Με τη μεταφορά των σκουπιδιών από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία ανοίγει ο Ασκός του Αιόλου. Θα μεταφερθούν σκουπίδια από παντού έλεγα και έγραφα. Σχεδόν ικέτευα τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τους είπα έχει περάσει νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή που προβλέπει ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΕ ΟΜΟΡΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ  ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΧΥΤΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας γελούσαν ειρωνικά, περνούσαν τη χρονική περίοδο τότε των ευτυχισμένων νικητών και ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΙΠΟΤΕ.......
          Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν ο τότε Αντιδήμαρχος με καταγωγή από τη Πάλαιρο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας της Παλαίρου αρνούταν την μεταφορά των σκουπιδιών από το Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία τότε ποιος Δημοτικός Σύμβουλος θα τολμούσε να συμφωνήσει στη μεταφορά αυτή; 
      Όχι μόνο συμφώνησαν αλλά το θεωρούσαν και κατόρθωμα τους. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.
.................................
Ας έρθουμε τώρα στα πρόσφατα  γεγονότα:
       Ως προκύπτει από τη παρακάτω απόφαση, το ΔΣ του ΦΟΣΔΑ συνεδρίασε την 10η Απριλίου 2018. Απόσπασμα  από το επίσημο έγγραφο που αναρτήθηκε στη διαύγεια (ΑΔΑ ΩΒΚΩΟΞΚΚ- 6ΔΞ) είναι το παρακάτω:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 
    Από το πρακτικό της αριθ. 3/2018 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας 
      Στην Βόνιτσα, σήμερα την 10η Απριλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:30 μμ στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας ύστερα από την με αρίθμ. πρωτ. 55/04-04-2018 πρόσκληση του Προέδρου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/10. 
    Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δηλαδή σε σύνολο πέντε (5) μελών βρέθηκαν παρόντα τα παρακάτω πέντε (5) μέλη: 

ΠΑΡΟΝΤΕΣ 
-Κατσαμπίρης Γεώργιος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας 
-Στούπας Θεόδωρος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας 
-Γαλούνης Ερωτόκριτος, Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου 
-Κασόλας Αθανάσιος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας 
-Λαϊνας Κωνσταντίνος, Δημοτ. Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου 

1ο ΘΕΜΑ: Συζήτηση επί απόφασης συντονιστή Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι. με αριθμ. πρωτ: 64413/28-03-2018 με θέμα «Διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Αιγιαλείας Π.Ε. Αχαΐας, περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας». 
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα είπε: 

Α) Σύμφωνα με το 221/27-11-2017 έγγραφο του συνδέσμου προς τον δήμο Αιγιαλείας δεν γίνεται δεκτό το αίτημα του δήμου λόγω τεχνικών εργασιώνπου πραγματοποιούνται στον χώρο υγειονομικής ταφής 3ης ΓΕΝ Αιτ/νιας (ΧΥΤ Παλαίρου). 
   ΟΙΚ.5314/21-08-2003 ΑΕΠΟ όπως τροποποιήθηκε από την 2850/61865/208-01-2013 ΑΕΠΟ (απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων)…….
        Στο χώρο υγειονομικής ταφής γίνονται δεκτά απορρίμματα από τους Δήμους Ακτίου Βόνιτσας και Ξηρομέρου καθώς και υπόλειμμα από την μονάδας επεξεργασίας ανακύκλωσης και κομποστοποίησης (ΜΟΠΑΚ) του Δήμου Λευκάδας, όταν αυτή τεθεί σε λειτουργία. Η υποδοχή απορριμμάτων από άλλους δήμους θεωρώ ότι προσκρούει στις ανωτέρω αποφάσεις και δεν μπορεί να αγνοηθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση. Ειδικά κατά τηνθερινή περίοδο την οποία αναμένουμε, ο ΧΥΤ Παλαίρου θα δεχθεί αυξημένες ποσότητες από τους δυο δήμους που εξυπηρετεί, και στην περίπτωση που γίνει υποδοχή ΑΣΑ από τον Δήμο Αιγιαλείας, προκύπτει υπέρβαση τόσο στο ημερήσιο όριο εισερχόμενου φορτίου που ορίζουν οι σχετικοί περιβαλλοντικοί όροι καθώς και στο ετήσιο όριο εισερχόμενων απορριμμάτων. 

       Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης ο Πρόεδρος των συλλογικών οργάνων δεσμεύεται από τις αποφάσεις τους  και τις υλοποιεί.
         Για να δούμε τι έκαναν ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης και ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ στη σύσκεψη που έγινε τη Πέμπτη 12-04-2018  δύο ημέρες μετά στο Υπουργείο Εσωτερικών: 
         Στη σύσκεψη αυτή διαπραγματεύονταν την ποσότητα των απορριμμάτων που θα δεχθεί η χωματερή πολιτείας στη περιοχή της Παλαίρου. Τούτοεπιβεβαίωσαν και οι δύο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Συνεπώς και οι δύο αγνόησαν προκλητικά την απόφαση του ΔΣ του ΦΟΣΦΑ.
        Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τρεμάμενη, σαφώς ενοχική φωνή προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δεν απάντησε σε κρίσιμα ερωτήματα που πρόλαβα να του θέσω. Μετά σχεδόν λάκισε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .
     Κατόπιν των ανωτέρω ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ και Δημοτικός Σύμβουλος κ Κατσαμπίρης οφείλει ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. Ο πολιτικός κύκλος σας  κ Κατσαμπίρη έκλεισε. ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΛΗΡΩΣ. 

          Καλώ τα άλλα μέλη του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ αν έχουν πολιτικό ανάστημα να ζητήσουν από το Πρόεδρο κ Κατσαμπίρη να παραιτηθεί. Αν δεν το πράξει να υποβάλλουν πρόταση μομφής εναντίον του. Θα το πράξουν; OΨΟΜΕΘΑ και ανάλογα θα επανέλθουμε.

       Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μίλησε κανένας άλλος Δημοτικός Σύμβουλος από τη πλειοψηφία και κυρίως ο Αντιδήμαρχος κ Φραδέλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ Μπαλατσούρας, η κ Λίτου, ο κ Κατσαβριάς. Δεν ήταν παρόντες  οι Πρόεδροι των τοπικών Συμβουλίων Παλαίρου και Πογωνιάς και ουδείς τοπικός Σύμβουλος Παλαίρου και Πογωνιάς.  Τους παραδίδω στη πολιτική κρίση των Δημοτών.

Αγαπητοί Αναγνώστες
         Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μου δόθηκε ο λόγος για λίγο και μου έκλεισαν τα μικρόφωνα ως συνήθως. Πρόλαβα και ή ήθελα να πω είπα τα παρακάτω:
Το θέμα αυτό είναι καθαρά πολιτικό και δεν είναι νομικό.
   Τη δικαιοσύνη τη σεβόμαστε όλοι. Το συμφέρον, η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, το περιβάλλον που ανήκει στις επόμενες γενιές έχει για μένα ΥΨΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. 
       Ουδείς έχει το δικαίωμα μία πύλη εισόδου της Ελλάδας  να τη μετατρέπει σε χωματερή. Ουδείς έχει το δικαίωμα να παίζει με τον υδροφόρο ορίζοντα. Ουδείς έχει το δικαίωμα τη περιοχή που είναι η αιχμή του δόρατος για την τουριστική  ανάπτυξη της Αιτ/νιας να τη δυσφημεί. 
     Η μεταφορά σκουπιδιών από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή συνιστά τεράστια περιβαλλοντική επίπτωση και τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.
     Συνεπώς είμαι κάθετα αντίθετος στη μεταφορά των απορριμμάτων.
  Πρότεινα τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος. Στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολίτες. Είναι η μόνη ασφαλιστική δικλείδα για μην γίνει η περιοχή μας χωματερή μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. Και όπως ανάφερα παραπάνω τα πολιτικά ζητήματα λύνονται με πολιτικές αποφάσεις. 
Δήμαρχε κ Αποστολάκη αν τολμάτε στήστε κάλπες.  Διαφορετικά δικαιούμαι να σας λέμε ότι δεν έχετε δικαίωμα δια να ομιλείτε. Το όχι καμία σακούλα σκουπιδιών από ξένο Δήμο που υποσχεθήκατε το γράψατε στα παλιά σας τα υποδήματα.
       Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και η Δημοτική σας ομάδα όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε (πολιτικά εννοώ). Την απύθμενη αυτή πολιτική σας υποκρισία οι Δημότες θα την αξιολογήσουν και να είστε σίγουρος, θα θερίσετε θύελλες γιατί σπείρατε ανέμους. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ...

             Κλείνοντας την ενημέρωση σας για τη συνεδρίαση του ΔΣ θα θέλαμενα τονίσουμε το γεγονός ότι ειπώθηκε το εξής: 
Μέσα στο 2018 ο Δήμος εισέπραξε από τους Δημότες μόνο το ποσό των 100.000 ευρώ.!!!!! Αυτό σημαίνει ότι ο εισπρακτικός μηχανισμός του Δήμου με ευθύνη πολιτική της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Αποστολάκη και του Αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Στούπα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.  
       Κάποιοι απολαμβάνουν υπηρεσίες από το Δήμο ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΟΥΔΕΙΣ  ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ. 
       Σε πρόσφατη συνάντηση με ανώτατο υπηρεσιακό παράγοντα της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου στο γραφείο του, τον ρώτησα ποιες είναι  οι εισηγήσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας για την είσπραξη των πάνω από 6.000.000 ευρώ οφειλών  των Δημοτών προς το Δήμο,  η απάντηση του ήταν του επιπέδου ναι μεν αλλά. Θα αρχίσουμε κατασχέσεις μου είπε. ΟΨΟΜΕΘΑ και θα επανέλθουμε ανάλογα.

Αγαπητοί Συνδημότες
Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ............

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1
          Παρακαλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν την αίτηση που υπέβαλλα προς το Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ Κατσαμπίρη από το καλοκαίρι του 2017 και δεν πήρα καμία απάντηση. Τυχαία; Όχι βέβαια. Θα το διαπιστώσετε και οιίδιοι.
       Πρόεδρε του ΦΟΣΔΑ τα πρακτικά που ζητούσα μεγάλο χρονικά διάστημα και δεν μου τα έδιναν οι πρόεδροι του ΔΣ ο πρώην κ. Μπαλατσούρας και ο νυν κ. Κουνέλης ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΠΗΡΑ. Δικαιώθηκα για μία ακόμη φορά...
           Έτσι και εσείς αργά ή γρήγορα θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΤΕ να μου απαντήσετε.Είστε πολύ μικρός πολιτικά κ Κατσαμπίρη να νομίζετε ότι με περιπαίζετε.Έγινα σαφής νομίζω. Η υπομονή μου τελείωσε. Το λόγο έχει η συντεταγμένη πολιτεία. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.








ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2:
Λόγω της επικαιρότητας η ενημέρωση σας για τις δαπάνες  του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης αναβάλλεται για τη Κυριακή 29-04-2018.  

Σχόλια