Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξέσπασε στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός

Ξέσπασε στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός

Με το «γκάζι» πατημένο ο ορεξάτος Ολυμπιακός, έβγαλε όμορφες φάσεις και με χαρακτηριστική ευκολία επικράτησε με 4-0 του Παναιτωλικού, στο τελευταίο φετινό εντός έδρας παιχνίδι. 2 γκολ ο Ανσαριφάρντ, από ένα Ρομαό και Φορτούνης
Σε ένα ένα απόγευμα που από αγωνιστικής πλευράς ήταν εξαιρετικό για τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι είδαν τον Βρουσάι να κάνει πολύ καλό ματς και τον Χουτεσιώτη να δείχνει πως μπορεί να αντέξει την πίεση της ομάδας οι οργανωμένοι επέλεξαν να στείλουν τα… μηνύματά τους προς τους παίκτες. Βασικές εξαιρέσεις που αποθεώθηκαν ήταν οι Ανσαριφάρντ, Προτό και στο τέλος ο Μιραλάς. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως ο Ολυμπιακός σε 4 τελικές στο α’ μέρος είχε 3 γκολ! Ο Παναιτωλικός πάλεψε, είχε δοκάρι στο 8′ αλλά από την στιγμή που δεν του βγήκαν οι φάσεις μετά δεν άντεξε και έτσι έχασε με το ευρύ 4-0. Έπιασε τα 17 τέρματα ο Ανσαριφάρντ.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΒΡΟΥΣΑΙ
Με διάταξη 4-2-3-1 ο Ολυμπιακός και βασικό κίπερ τον Χουτεσιώτη. Για πρώτη φορά βασικός ο Βρουσάι στο πρωτάθλημα επίσης. Οι Ομάρ, Ένγκελς, Νικολάου και Χατζισαφί οι τέσσερις της άμυνας, στο κέντρο ο Ρομαό με τον Ανδρούτσο και τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ οι Βρουσάι, Μιραλάς και Φορτούνης. Ο Παναιτωλικός επίσης στο 4-2-3-1 με Κυριακίδη κίπερ, στην άμυνα τους Άργκους, Μιχάι, Μύγας και Ρότσα. Κέντρο με Μπεχαράνο και Τσοκάνη και πίσω από τον Μοράρ η τριάδα των Μάζουρεκ, Ντίας και Ρόσα.
ΤΡΟΜΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΦΑΣΕΙΣ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος μπήκε πιο δυνατά στο ματς όμως ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη μεγάλη φάση με δοκάρι του Μοράρ. Στο 8ο λεπτό για να χάσει μετά φάση και ο Ρόσα. Στο 18′ ο Ολυμπιακός φώναξε για σπρώξιμο του Ανδρούτσου στην μικρή περιοχή.
Οι Πειραιώτες από την μεριά τους κατάφεραν έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Χατζισαφί, Μιραλάς αλλά και τον μικρό Βρουσάι και ακόμα και τον Φορτούνη με τέσσερις τελικές να βάλουν τρία γκολ! Στο 25ο λεπτό ο Φορτούνης συνεργάζεται με τον Βρουσάι, ο μικρός αποφεύγει τρεις αντιπάλους και βγάζει επίθεση και ο Μιραλάς με ένα σούπερ γύρισμα βρίσκει τον Ρομαό που σουτάρει στην κίνηση και σκοράρει με τον Κυριακίδη να μην μπορεί να συγκρατήσει την μπάλα.
Στο 32′ ο Ρόσα είχε μία σουτάρα που έβγαλε εξαιρετικά ο Χουτεσιώτης. Στο 34′ 2ο φοβερό γύρισμα ο Μιραλάς και σουτάρα από Φορτούνη για το 2-0 ενώ το 3-0 ήρθε λίγο μετά.
Τρομερή φάση με πάσα – τακουνάκι του Βρουσάι στον Χατζισαφί, σέντρα μετά του Ιρανού και γκολ από κοντά ο Ανσαριφάρντ στο 38′. Έτσι έκλεισε το α’ μέρος.
ΞΑΝΑ ΤΕΡΜΑ Ο ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ ΚΑΙ 4-0 ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ
Στο 46ο λεπτό και λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους ο Ανσαριφάρντ βρήκε πάλι δίχτυα. Μετά από νέα πάσα του Φορτούνη από θέση βολής σκόραρε για το 4-0. Από την μεριά τους πάντως οι οργανωμένοι σήκωσαν πανό κατά των παικτών γράφοντας «παίκτες ανάξιοι για τον Ολυμπιακό λάθος που σας φέραμε να παίξετε εδώ. Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό. Παίκτες είστε για κλωτσιές, είστε εδώ για διακοπές» και ενώ φώναξαν και το γνωστό σύνθημα «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ». Στην συνέχεια πάντως χειροκροτήθηκε ο Ρομαό στην αλλαγή του και αποθεώθηκαν και οι Ανσαριφάρντ και Προτό.
Στο τέλος υπήρχε και ένα πανό το οποίο… έσωζε μόνο τον Προτό. «Πρότο-ς μάγκας», έγραφε χαρακτηριστικά. Ο Κόντης έβαλε και τον Βέργο στο ματς στο 73′. Ήταν το πρώτο του φετινό ματς με τον Ολυμπιακό και λίγο μετά πήρε το βάπτισμα του πυρός και ο Ιγκόρ Σίλβα. Στο 80′ ο Ανσαριφάρντ θα χάσει τετ α τετ ενώ ο Χουτεσιώτης στην συνέχεια έκανε και άλλες καλές αποκρούσεις.
MVP: Ο Βρουσάι μαζί με τον Χουτεσιώτη. Ο νεαρός εξτρέμ Θα μπει εδώ ο μικρός που έκανε μεγάλη προσπάθεια, ήταν μέσα σε φάσεις των γκολ και έβγαλε το τρομερό τακουνάκι στον Χατζισαφί για το ένα από τα δύο γκολ του Ανσαριφάρντ. Εδώ μπορεί να μπει και ο Χουτεσιώτης που είχε αρκετές καλές επεμβάσεις και έδειξε ξανά με την πρώτη ομάδα ότι είναι καλός κίπερ και αξίζει ευκαιρίες. Και οι δύο μικροί απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί και Μιραλάς είχαν θετικό πρόσημο. Ο Ιρανός φορ έχει βάλει ξανά περισσότερα από ένα γκολ (σ.σ. 2 για να φτάσει τα 17), ο Μιραλάς είχε δύο ασίστ και ήταν ορεξάτος και ο Χατζισαφί επιθετικά πήγε καλά και επίσης είχε ασίστ. Θετικός και ο Φορτούνης με γκολ και ασίστ. Ο Ρομαό αν και είχε νεύρα στο ματς έχει κάνει το 1-0, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Από τον Παναιτωλικό μόνο ο Φάρλεϊ Ρόσα πάλεψε τόσο σκληρά και είχε και καλές φάσεις για γκολ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κυριακίδης και η άμυνα του Παναιτωλικού. Σε κακή κατάσταση και κακή μέρα.
ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει ο Κυριακίδης στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού με τον Ρομαό. Έχει βρει την μπάλα αλλά δεν μπορεί να την συγκρατήσει και να την βγάλει.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Έγιναν λάθη αλλά η εικόνα της διαιτησίας δεν ήταν τέτοια που να έχει επηρεάσει το ματς. Σε καμία περίπτωση.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά ήταν τόσο ουσιαστικός και αποτελεσματικός επιθετικά. Στο α’ μέρος έβγαλε τρία γκολ σε τέσσερις τελικές (!) και… καθάρισε το ματς. Μετά όλα τα άλλα ήταν τυπική διαδικασία για εκείνον ως προς την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.
Οι 11άδες:
Ολυμπιακός: Χουτεσιώτης, Ρομαό (58′ Αντρέ Μαρτίνς), Φορτούνης, Μιραλάς (73′ Βέργος), Ομάρ (76′ Ιγκόρ), Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί, Ανδρούτσος, Ένγκελς, Νικολάου και Βρουσάι.
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Αργκους, Ρότσα (76′ Βασιλούδης), Μπεχαράνο (66′ Μπράβο), Τσοκάνης, Μοράρ, Ντίας (81′ Βακράκος), Ρόσα, Μάζουρεκ και Μύγας.
gazzetta.gr

Σχόλια