Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Κοινωνία Μπροστά»: Η Κατοχή δεν δικαιούται παιδική χαρά κ. Δήμαρχε;

«Κοινωνία Μπροστά»: Η Κατοχή δεν δικαιούται παιδική χαρά κ. Δήμαρχε;

«Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στις 26-4-2018, η δημοτική αρχή στα πλαίσια του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, κατέθεσε πρόταση για κατασκευή νέων παιδικών χαρών συνολικού προϋπολογισμού 211.000 ευρώ σε Μεσολόγγι (επέκταση Σχεδίου Πόλεως), Σταμνά, Άγιο Γεώργιο, Αιτωλικό (Ανατολική πλευρά), Νεοχώρι, Ρέτσινα και Μούσουρα.
Η παράταξή μας «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» διαφώνησε κατηγορηματικά με την εν λόγω πρόταση, καθότι ούτε οι πραγματικές ανάγκες λαμβάνονται υπ’ όψιν, ούτε η ανθρωπογεωγραφία της κάθε δημοτικής και τοπικής κοινότητας, ούτε η πραγματική οίκηση και βέβαια ούτε η στόχευση προοπτικής του προγράμματος από τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται.
Η δική μας πρόταση ήταν να γίνουν δύο (2) ολοκληρωμένες παιδικές χαρές από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η μία (1) στο λιμάνι Μεσολογγίου, πλησίον του καταστήματος «Πελάδα» και η δεύτερη στην Δημοτική Κοινότητα Κατοχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιπες δημοτικές και τοπικές κοινότητες – με βάση την κατηγοριοποίηση κριτηρίων και τις προτεραιότητες που υφίστανται – να ενταχθούν σταδιακά στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
Τίθεται το εξής απλό ερώτημα στη δημοτική αρχή και στον κ. Καραπάνο: Εάν η Κατοχή, με τόσο πληθυσμό, τέτοια ανθρωπογεωγραφία, τέτοια παραγωγική δομή και τέτοιο πολιτιστικό φορτίο και υπόβαθρο, δεν δικαιούται παιδική χαρά, τότε ποιος δικαιούται;
Δυστυχώς, ο κ. Καραπάνος και η δημοτική αρχή, με την όλη συμπεριφορά τους “εκδηλώνονται” τιμωρητικά απέναντι σε όσους τεκμηριωμένα απαιτούν τα αυτονόητα και τους κριτικάρουν στην οποιαδήποτε άστοχη επιλογή τους. Το γνωρίζουμε το παραμύθι σας: Σε άλλο πρόγραμμα, στο πράσινο ταμείο και… πράσινα άλογα.
Και εις άλλα με υγείαν…» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η Δημοτική Παράταξη «Η Κοιωνία Μπροστά».

Σχόλια