Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για το ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας


Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για το ΤΟΕΒ
Πολλές φορές έχουμε γράψει για το μεγάλο πρόβλημα του ΤΟΕΒ Χρυσοβίτσας, το οποίο παραμένει εκτός λειτουργίας από τις 2/11/2018 με τα γνωστά προβλήματα (χρέη προς τη ΔΕΗ και τον υπάλληλο).
Πρέπει να τονιστεί και να γίνει κατανοητό απ’ όλους ότι η διακοπή της λειτουργίας του ΤΟΕΒ ήταν λάθος ενέργεια. Τα χρέη δεν ήταν λόγος για να κλείσει. Κι άλλα ΤΟΕΒ έχουν χρέη, αλλά λειτουργούν. Δηλαδή παίρνουν πρωτοβουλία οι διοικήσεις ή οι επιτροπές από μέλη και συγκεντρώνουν τα λίγα χρήματα που απαιτεί, ως προκαταβολή, η ΔΕΗ κι έτσι ανεβαίνουν και πάλι οι διακόπτες.
Τα χρέη δεν είναι, λοιπόν, δικαιολογία για να σταματήσει το ΤΟΕΒ. Όμως για να μην μένει κι εφέτος κλειστό πρέπει το νέο Δ.Σ. ν’ αναλάβει μια πρωτοβουλία επίσπευσης της δημοπρασίας του έργου συντήρησης των αντλιοστασίων. Ο Σύλλογός μας που πρόσφατα πέτυχε να εγκριθούν 50.000€ γι’ αυτό το σκοπό, δεν θα παύσει να ζητά την επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ πάνω σε σωστές βάσεις. Κι αυτό γιατί το χωριό μας έχει πετύχει πολλά χάρις στο ΤΟΕΒ. Με τη λειτουργία του απολαύσαμε μεγάλες παραγωγές και εισοδήματα, αναβαθμίστηκαν οι περιουσίες μας, έγινε το χωριό μας κέντρο της περιοχής και το σπουδαιότερο κράτησε τη νεολαία του σε αντίθεση με άλλα γειτονικά χωριά. Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων είναι τώρα. Είναι πραγματικά ΚΡΙΜΑ ένα τόσο μεγάλο έργο, που κατακτήσαμε με αγώνες και κόστισε στο Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να το πετάξουμε.
πηγή: Χρυσοβιτσάνικα Νέα φ. 212

Σχόλια