Επίδομα στέγασης: Πώς θα πάρετε 175 ευρω το μήνα

Επίδομα στέγασης: Πώς θα πάρετε 175 ευρω το μήνα  Περισσότερες από 150.000 οικογένειες θα λάβουν οικονομική ενίσχυση για την εξυπηρέτηση του «κόκκινου» δανείου τους, μέσω καταβολής επιδόματος στέγασης από την 1η Ιανουαρίου 2019.
Κυβέρνηση και δανειστές προσανατολίζονται στην στήριξη οικογενειών που πριν την κρίση ανήκαν στην μεσαία εισοδηματικά τάξη. Από την πλευρά του, το ΔΝΤ αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση για ενίσχυση αυτών που έχουν στεγαστικά δάνεια καθώς εξυπηρετεί μία από τις πάγιες θέσεις του,που είναι η μείωση των κόκκινων στεγαστικών δανείων. 
Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, με τη στήριξη λιγότερων από 600.000 οικογενειών, αλλά με την καταβολή υψηλότερου ποσού επιδόματος στέγασης, που μπορεί να φτάνει τα 80 ευρώ το μήνα και θα αυξάνεται αναλογικά με τον αριθμό προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας.
Μια τετραμελής οικογένεια με μεσαίο εισόδημα και στεγαστικό δάνειο θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμα και με 175 ευρώ τον μήνα.
Το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα οριστικοποιηθεί με την αυριανή επίσκεψη των δανειστών και από 1η Ιανουαρίου 2019 να ξεκινήσει η καταβολή επιδόματος.


πηγή: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/884592/epidoma-stegasis-pos-tha-parete-175-eyro-to-mina#ixzz5FO8S6fj4

Σχόλια