ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: 2ήμερη Εκδρομή σε ΜΕΤΕΩΡΑ -ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ -ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ -ΠΥΛΗ -ΠΕΡΤΟΥΛΙ -ΕΛΑΤΗ. -Σάββατο-Κύριακο 2 και 3 Ιουνίου 2018

1η ημέρα: Πειραιάς – Λίμνη Πλαστήρα – Καλαμπάκα

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται 25 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας και έχει μήκος 14 χλμ.
Η περιοχή της λίμνης είναι προστατευόμενη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία του δικτύου ‘’Natura 2000’’ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την εντάσσουν ως μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας....
Προαιρετικό γεύμα δίπλα στα ήρεμα νερά της λίμνης στην πλαζ Λαμπερού. Έπειτα θα συνεχίσουμε για το γύρο της λίμνης περνώντας το φράγμα στο ΝΕΟΧΩΡΙ στάση ΠΕΖΟΥΛΑ και εν συνεχεία για την μαγευτική Καλαμπάκα, γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως, για τα διάσημα μοναστήρια, χτισμένα στις κορυφές των μετεώρων. Η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στους πρόποδες των μετεώρων, και τον ποταμό Πηνειό, ακριβώς στο σημείο που αυτός εισέρχεται στον Θεσσαλικό κάμπο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας στο κέντρο της πόλης. Το βράδυ μας θα έχουμε φαγητό και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.


2η ημέρα: Πύλη – Περτούλι – Ελάτη
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Μονή του Αγίου Στεφάνου. Η πρόσβαση στη μονή είναι πολύ εύκολη, αφού ένα μικρό πέτρινο γεφύρι την συνδέει με το σύγχρονο δρόμο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Αγίας Βαρβάρας - Ρουσάνο όπου   οι μοναχές θα μας  προσφέρουν καφέ και λουκούμι. Συνεχίζουμε για την Μονή της Μεταμορφώσεως ¨η  το Μεγάλο Μετέωρο, όπως είναι περισσότερο γνωστή που είναι η παλαιότερη, μεγαλύτερη και η επισημότερη από τις υπάρχουσες σήμερα μονές. Επόμενος σταθμός μας το μαγευτικό Περτούλι, μία από τις ελάχιστες εναπομείνασες ορεινές κοινότητες με μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κατά βάση με την υλοτομία και την κτηνοτροφία. Εδώ θα γευματίσουμε Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε ακόμα ένα ορεινό χωριό και ίσως το πιο διάσημο της περιοχής, την Ελάτη. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης που αλλάζει χρωματική παλέτα κάθε φορά που αλλάζει η εποχή. Τα γραφικά εκκλησάκια της Αγίας Τριάδας και του Προφήτη Ηλία θα σας μαγέψουν με την αρχιτεκτονική τους και την υπέροχη θέση στην οποία βρίσκονται. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια από τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 60€
 Περιλαμβάνονται:
·         1 διανυκτέρευση  στο ξενοδοχείο Famissi Edem  στην Καλαμπάκα.
·         1 πρωινό σε πλούσιο μπουφέ
·         Μεταφορέςπεριηγήσεις με πολυτελές πούλμαν.
·         Συνοδείες και ξεναγήσεις από έμπειρο άτομο.

**  Κατά την διάρκεια της διαμονής σας με 10€ θα υπάρχει προαιρετικό βραδινό γεύμα με μουσική.
konopinanews

Σχόλια