Θανάσης Κατερινόπουλος : Οι φελλοί επιπλέουν στο νερό αλλά με το πρώτο κύμα ξεβράζονται στην αμμουδιά μαζί με τα σκουπίδια

Η Αστυνομία ήταν, είναι και θα είναι, ένας πάρα πολύ δύσκολος οργανισμός. Άλλοτε οι πολίτες βλέπουν στα μάτια του Αστυνομικού τον ''σωτήρα τους'', τον ''άνθρωπό τους'' (στα δύσκολα) και άλλοτε (τις περισσότερες φορές), το κακό και μακρύ χέρι του Νόμου, ταυτίζοντας τον Αστυνόμο με το κακό Κράτος.

Απαιτούν το αυτονόητο, την ασφάλεια τους και την ηρεμία τους.

Αδιαφορούν από την άλλη, για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα που διακινδυνεύει σήμερα κάθε Αστυνομικός, με την εγκληματικότητα όπως έχει εξελιχθεί.

Τα συνδικαλιστικά Σωματεία των Αστυνομικών,προσπαθούν με τις προτάσεις τους, χωρίς να έχουν εξουσία και Διοίκηση, να συνεισφέρουν στη βελτίωση της κατάστασης.

Άλλοτε τα καταφέρνουν, άλλοτε όχι.

Τις παλιές και μαύρες εποχές, όταν δεν είχε καθιερωθεί ο Συνδικαλισμός στην Αστυνομία, τότε που όλα τα σκιαζε η φοβέρα της μετάθεσης του Αστυνομικού, από τη ''Γαύδο στο Ορμένιο και από το Καστελόριζο στους Οθωνούς'', ανάλογα με τις διαθέσεις του κάθε κομματάρχη ή ''λαμόγιου'', ελάχιστοι ύψωναν ανάστημα.

Και αυτών βέβαια η πορεία ήταν προδιαγραμμένη.

Γιατι τα γράφω όμως αυτά;

Τα γράφω πρώτον απευθυνόμενους σε κάποιους Συνδικαλιστές λέγοντάς τους ότι ''αυτά που σήμερα για εσάς είναι Αυτονόητα, παλιά για εμάς ήταν ζητούμενα''
.

Τα γράφω, με αφορμή περιστατικά των τελευταίων ημερών, που αφορούν κάποιους Διοικούντες και να τους πω ''ότι Δεν Κυβερνούν τη Χώρα'', αλλά έχουν μια συγκεκριμένη δουλειά-αρμοδιότητα σε ένα Σώμα, στα πλαίσια της Ιεραρχικής του Δομής.
Τα γράφω διότι θεωρώ ''απαράδεκτες'' συμπεριφορές, τις απειλές κάποιων Διοικούντων ''περί μεταθέσεων'', χωρίς καν να έχουν την αρμοδιότητα.

Τα γράφω για κάποιους, που με εγκλήσεις ή αναφορές, κατά Αστυνομικών Συνδικαλιστών, επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα Τρομοκρατίας, μη συμμετοχής και αποστροφής των νέων από το Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Τα γράφω για κάποιους, που είναι ''Κομματικά Εξαρτημένοι'', για να τους πω ότι τα Κόμματα αλλάζουν στην Εξουσία, αλλά η Αστυνομία παραμένει, όπως παραμένει η θετική ή αρνητική στάση τους, που θα τους οδηγήσει, είτε στην  ''υπηρεσιακή Αφάνεια είτε στην Επιφάνεια''.

Τα Γράφω για κάποιους, κυρίως Αξιωματικούς, λέγοντας τους ότι μπορεί ''οι φελλοί επιπλέουν'' στο νερό, αλλά με το πρώτο κύμα ξεβράζονται στην αμμουδιά, μαζί με τα σκουπίδια.

Τα γράφω για όλους, λέγοντας τους ότι ο Συνδικαλισμός δεν ''είναι Πανάκεια για το Σώμα''.

Περιφρουρήστε τον και συμμετέχετε'', πριν είναι αργά''.

Επίσης, τα γράφω για αυτούς που πίστεψαν ή πιστεύουν ότι για ''όλα τα δεινά φταίει ο Συνδικαλισμός''.


Όταν κυριαρχεί αυτή άποψη το σύστημα εξυπηρετείται.

Οι Κυβερνήσεις εξυπηρετούνται.

Το ''Διαίρει και Κυβέρνα'', είναι παλιά, δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή.

http://www.aftoforo.gr/

Σχόλια