Επίδομα τέκνων: Πώς θα το πληρωθείτε έγκαιρα

Επίδομα τέκνων: Πώς θα το πληρωθείτε έγκαιρα Έως τις 20 Ιουνίου πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων από τον ΟΠΕΚΑ και δικαιούνται τη δεύτερη δόση, που αντιστοιχεί στο δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου. 
Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν έως τις 20 Ιουνίου στο TAXISNET τις φορολογικές τους δηλώσεις και τις αιτήσεις Α21 για τη χορήγηση των νέων οικογενειακών επιδομάτων τότε θα λάβουν το επίδομα στο χρονικό διάστημα 25-27 Ιουνίου. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει τα επιδόματα του πρώτου διμήνου θα τα εισπράξουν μαζί και αυτά. 
Όσοι δεν προλάβουν να υποβάλουν μέχρι τις 20 Ιουνίου τις φορολογικές δηλώσεις και το Α21 θα έχουν δεύτερη ευκαιρία τον Ιούλιο. Θα μπορούν δηλαδή να εισπράξουν τα επιδόματα που αντιστοιχούν στο δεύτερο και στο τρίτο δίμηνο του έτους ή τα επιδόματα που που αντιστοιχούν σε ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του έτους στο διάστημα από 25 έως 27 Ιολίου, υπό την προϋπόθεση ότι έως τις 20 Ιουλίου θα έχουν υποβάλει τι φορολογικές τους δηλώσεις και τις αιτήσεις Α21.
Η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων Α21 θα ξεκινήσει να λειτουργεί πιθανότατα από αύριο. Τα στοιχεία των αιτήσεων θα διασταυρώνονται από το TAXIS με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων που θα έχουν ήδη υποβληθεί ώστε να διαπιστώνεται εάν οι φορολογούμενοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Η εφαρμογή θα στέλνει στον αιτούντα την απάντηση για το εάν η αίτησή του εκρίθηκε ή απορρίφθηκε το αργότερο εντός 5 ημερών.  


πηγη: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/887420/epidoma-teknon-pos-tha-to-plirotheite-egkaira#ixzz5GQ2mMgpw

Σχόλια