Ορκίστηκαν οι νέοι υπαστυνόμοι (φωτογραφίες)


Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι 67 νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 26 Ιουνίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής. 
 
Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς επέδωσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα.
 
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη - Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.
 
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρούλα Καφαντάρη, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μπαλάφας, ο βουλευτής Αναστάσιος Δημοσχάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης, η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου, ως εκπρόσωπος της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης ως εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο βουλευτής Γιώργος Τσιτσιλιάνος ως εκπρόσωπος του κόμματος Το Ποτάμι, η Βουλευτής της Κυβέρνησης Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ιωάννης Πανούσης και ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου.
Παρέστησαν επίσης, ο Προϊστάμενος Γ’ Κλάδου Γ.Ε.ΕΘ.Α., Υποπτέραρχος Ιωάννης Γεννηματάς, ως εκπρόσωπος Αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α., ο Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.
 
Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν ακόμα ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων, Ταξίαρχος Νικόλαος Σκαρτσής, οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας και άλλοι Αξιωματικοί.
 
Επιπλέον, παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων και λοιπών Φορέων, καθηγητές της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς και συγγενείς και οικείοι των νέων Αξιωματικών.
Οι νέοι Υπαστυνόμοι παρέδωσαν την πολεμική σημαία της Σχολής στους 3ετείς Δοκίμους Υπαστυνόμους και αφού έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή .
 
Μετά το πέρας της τελετής, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών προσέφερε συμβολικό δώρο στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ως ένδειξη σεβασμού για την ύψιστη τιμή που προσέδωσε με την παρουσία του στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χθες το απόγευμα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Σχολή Αξιωματικών απένειμε πτυχία σπουδών στους νέους Υπαστυνόμους και τους απηύθυνε χαιρετισμό .
 
Πτυχία απένειμαν επίσης ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου.
Στην τελετή παρέστησαν ακόμα, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Ευστράτιος Παπαδέας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων, Ταξίαρχος Νικόλαος Σκαρτσής, η Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Σοφία Λαμπροπούλου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής, Αστυνομικός Διευθυντής Αριστείδης Μούρτος, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Ρόκκος.
 
Σημειώνεται ότι η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τις Σχολές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας και τις αντίστοιχες Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων δυνάμεων. Η φοίτηση των Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή διαρκεί οκτώ (8) εξάμηνα και χωρίζεται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά έτη.
 
Οι εξερχόμενοι της Σχολής Υπαστυνόμοι Β’, Αξιωματικοί γενικών καθηκόντων, έχουν τη δυνατότητα εξέλιξης μέχρι την κορυφή της ιεραρχικής πυραμίδας στο βαθμό του Αντιστράτηγου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995 πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία των Γενικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την πρόσβαση των κατόχων απολυτηρίου Ενιαίου Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Αποστολή της Σχολής είναι η σύγχρονη, επιστημονική, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των δοκίμων Υπαστυνόμων, η οποία αποβλέπει στην άρτια επαγγελματική κατάρτιση, τη γενική μόρφωση και την κατάλληλη σωματική και ψυχική προετοιμασία των εκπαιδευομένων, με στόχο τη μεγιστοποίηση της προσφοράς τους στην Πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο.











Σχόλια