Ο ανώτατος αξιωματικός, ο υπουργός και ο εφοπλιστής που "έδειξαν" τον Καραγιάννη μετά τη δολοφονία του πρώην εκαμίτη

Το bloko.gr είχε περιγράψει αναλυτικά μετά την δολοφονία του πρώην εκαμίτη Σπύρου Παπαχρήστου, ποιος βαρόνος της παρανομίας θα ήταν το επόμενο θύμα σ' αυτό το
αιματηρό αλισβερίσι θανάτου.

Σε ρεπορτάζ με τίτλο " Ένα απίθανο, τρελό σενάριο για τη δολοφονία Παπαχρήστου - Κι αν είναι αλήθεια;" με ημερομηνία 10 Μαΐου, γράφαμε τα εξής:

Είθισται, γύρω από τις συνθήκες θανάτου -πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για δολοφονία- ενός σημαίνοντος με θετικό ή αρνητικό πρόσημο, προσώπου και μάλιστα ενός 
προσώπου το οποίο περιβάλλουν φήμες και σπερμολογίες ως διαμεσολαβητή με καθήκοντα επιδιαιτησίας για στιβαρούς παράγοντες του οικονομικού κατεστημένου, του οργανωμένου εγκλήματος και της αστυνομίας, ν' αναπτύσσονται πολυποίκιλα σενάρια κι ερμηνείες για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς και το σκοτεινό κίνητρο που καλύπτει αυτή καθαυτή την πράξη της δολοφονίας.

Με την αίρεση ότι πάντοτε στον κανόνα υπάρχουν εξαιρέσεις, η οπτική διερεύνησης της δολοφονίας ή της εκτέλεσης Παπαχρήστου, καλύπτεται ήδη από την αχλή ενός αξεδιάλυτου μυστηρίου και εικασίες που βασίζονται σ' ένα δύσκολο παζλ, στο οποίοι περιπλέκονται όλοι οι προναφερόμενοι, μεταξύ των οποίων δύο βαριά ονοματα της εφοπλιστικής ελίτ που βρίσκονται σε ακήρυχτο πόλεμο και οι πληροφορίες έφεραν τον Παπαχρήστο ως το μοναδικο στην χώρα άτομο, που αποπειράθηκε να συμβιβάσει τα φαινομενικά μεταξύ τους ασυμβίβαστα. Και σ' αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση προσανατόλισαν τις υποθέσεις εργασίες τα πρώτα άτομα που βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην αστυνομικού, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του. Και πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές του bloko.gr, ήταν ένας υπουργός, ένας εφοπλιστής και ένας ανώτατος πρώην αξιωματικός. Και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, φέρονται πως φωτογράφισαν έναν βαρόνο της παρανομίας, ως τον ηθικό αυτουργό που όπλισε τα ματωμένα χέρια των εκτελεστών. Προφανώς κάτι γνωρίζουν και σίγουρα πολλά παραπάνω απ' ότι οι υπόλοιποι εμεις αδαείς.



Πόσο κοντά ή μακριά είναι λοιπόν η προσέγγιση από την πραγματικότητα; Για να λυθεί ο γρίφος, η αστυνομία θα πρέπει μεταξύ άλλων να διαλευκάνει την υπόθεση δολοφονία Παπαχρήστου, κάτι που σε άλλο ρεπορτάζ αναφέραμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ούτε την αστυνομία, ούτε την μεγάλη επιχειρηματικότητα, ούτε φυσικά την πολιτική σκηνή καθώς και την εκκλησία.

Συνεπώς; Τα συμπεράσματα δικά σας



του Γιώργου Καραϊβάζ

Σχόλια