Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1  Ιουλίου 2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα. Η ομάδα ρομποτικής   του σχολείου μας   διαγωνίστηκε στην κατηγορία Regular Λυκείου και παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασε και προγραμμάτισε χρησιμοποιώντας το Πακέτο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms NXT 2.0 το οποίο χορηγήθηκε στο σχολείο μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το σχολείο έλαβε μέρος σε διαγωνισμό επιπέδου Ολυμπιάδας. Συναγωνίστηκε με  είκοσι δημόσια και ιδιωτικά   σχολεία απ’ όλη την επικράτεια  επιτυγχάνοντας την ενδέκατη θέση.
Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας ήταν «Food matters» και αναφερόταν στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Στην εποχή μας που η αυξητική τάση του πληθυσμού επελαύνει, η  σίτιση δεν αποτελεί μόνο το κυρίαρχο πρόβλημα , αλλά και το ζητούμενο.
Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές Κοντογιάννης ΡαφαήλΜαυρέλης Γεώργιος και Σακαρέλλης Χρήστος, που αποτελούν μέλη της ομάδας  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με προπονητές τους  καθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Άγγελο Τίτη,  κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Μαρκή Γεώργιο, κ . Λουρόπουλο Αθανάσιο και την κ. Γεωργίου Ειρήνη.
epal-olimpiada-rompotikis3

epal-olimpiada-rompotikis1
epal-olimpiada-rompotikis2

πηγη:http://sinidisi.gr

Σχόλια