Καιρός ΕΜΥ: Προσοχή! Έρχεται καύσωνας – Πότε θα «χτυπήσουν» 40άρια - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός ΕΜΥ: Προσοχή! Έρχεται καύσωνας – Πότε θα «χτυπήσουν» 40άρια - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός – Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» - Ποιες ημέρες θα είναι οι πιο ζεστές, σύμφωνα με την ΕΜΥ - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα λόγω των υψηλών θερμοκρασίων και της σκόνης από την Αφρική
Ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες, καθώς καύσωνας θα σαρώσει τη χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο υδράργυρος θα τραβήξει στην ανηφόρα ξεπερνώντας μάλιστα και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η πιο ζεστή ημέρα του κύματος ζέστης. Ωστόσο, εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, το σκηνικό θα «ντύσει» και η σκόνη από την Αφρική. 
Υπενθύμιζεται ότι για την επέλαση στη χώρα μας της σκόνης από τη Σαχάρα είχε προειδοποίσει ο γνωστός προγνώστης του καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.
Δείτε παρακάτω την πορεία της σκόνης
(Πηγή: Σάκης Αρναούτογλου - Facebook)

Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο

Στην Αττική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός το Σάββατο (21/07/2018) προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Θερμαϊκό το πρωί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία την Κυριακή και τη Δευτέρα

Την Κυριακή (22/07) ο καιρός αναμένεται αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 4 και πρόσκαιρα νότιοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
Τη Δευτέρα (23/07) ο καιρός αρχικά προβλέπεται αίθριος. Από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα δυτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 και στα νότια δυτικοί, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 


πηγη:www.newsbomb.gr

Σχόλια