Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε επιβάτες λεωφορείου

Συναγερμός στη Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε επιβάτες λεωφορείου

Συναγερμός σήμανε στην πόλη Λίμπεκ της Γερμανίας, όταν ένας άντρας με μαχαίρι επιτέθηκε σε επιβάτες λεωφορείου.
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εξ αυτών σοβαρά, έγραψε η τοπική εφημερίδα Luebecker Nachrichten.
Νωρίτερα, η Αστυνομία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, όπου βρίσκεται το Λίμπεκ, έστειλε μήνυμα στο Twitter ότι ισχυρές δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Λίμπεκ» έγραψαν οι Αρχές ασφαλείας στο tweet. «Ερευνάμε την κατάσταση και θα μεταδώσουμε επιπλέον πληροφορίες αργότερα».
Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης ο δράστης συνελήφθη.
«Οι επιβάτες πηδούσαν έξω από το λεωφορείο και ούρλιαζαν. Ήταν τρομερό», λέει στην εφημερίδα ένας 87χρονος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό. «Αργότερα, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Lübecker Nachrichten, ο δράστης είναι 34 ετών, ιρανικής καταγωγής. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες την εφημερίδα ένας εκ των επιβατών του λεωφορείου έριξε κάτω το σακίδιό του, κατόπιν έβγαλε ένα μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε αδιακρίτως στους συνεπιβάτες του.
«Ένα από τα θύματα είχε μόλις παραχωρήσει τη θέση του σε μια ηλικιωμένη, όταν ο δράστης τον μαχαίρωσε στο στήθος» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας.
Ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο και δέχθηκε επίσης επίθεση από τον δράστη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Στη συνέχεια, άνοιξε τις πόρτες για να βγουν οι επιβαίνοντες, όπως περιέγραψε η ίδια πηγή.
«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου», δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.
Την ίδια ώρα με μήνυμά της στο Twitter η γερμανική Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν νεκροί κι ότι ο φερόμενος δράστης τελεί υπό κράτηση.
Την ίδια στιγμή, η γερμανική Αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άνδρας, ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος.
«Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ» ανέφερε η Αστυνομία στο Twitter.


πηγη:www.newsbomb.gr

Σχόλια