Φωτιές στην Αττική: Δημοσία δαπάνη η κηδεία των θυμάτων της πυρκαγιάς

Απανθρακωμένα αυτοκίνητα και σπίτια στην Αττική

Στους 74 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις φωτιές στην Αττική. Τι προβλέπεται στην περίπτωση κήρυξης εθνικού πένθους.


Δημοσία δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική. Ο απολογισμός των νεκρών ως το απόγευμα της Τρίτης ανέρχεται σύμφωνα με την πυροσβεστική στους 74 νεκρούς, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, εκ των οποία δέκα διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο.
Επίσης, έπειτα από την κήρυξη, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια από την 24η Ιουλίου έως και την 26η Ιουλίου 2018, καθώς και την αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση εθνικού πένθους;

Σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει ανά περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες. Επιπλέον, εκδήλωση πένθους μικρότερης διάρκειας είναι η τήρηση ενός λεπτού σιγής σε συναθροίσεις και συγκεντρώσεις.
Άλλος τρόπος ένδειξης πένθους είναι η ανάρτηση μαύρων κορδελών. Οι μαύρες κορδέλες μπορούν να αναρτηθούν σε προσόψεις κτιρίων, σε κεραίες αυτοκινήτων, αλλά και στην άκρη της οθόνης σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών και ιστοσελίδων.

Σχόλια