Αγρίνιο: Μεγάλη πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Alexander – Άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική (ΔΕΙΤΕ VIDEO + ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Μεγάλη πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Alexander – Άσκηση ετοιμότητας από την Πυροσβεστική (ΔΕΙΤΕ VIDEO + ΦΩΤΟ)
Στις 10 σήμερα το πρωί, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, δέχθηκε τηλεφώνημα για φωτιά στο ξενοδοχείο Alexander στο Αγρίνιο, στην οδό Καλλέργη και Γλυνού.
Στο υπόγειο του ξενοδοχείου εκδηλώθηκε φωτιά και υπήρχε κίνδυνος επέκτασής της στους ορόφους του ξενοδοχείου. Λόγω των πυκνών καπνών που είχαν κατακλύσει το κλιμακοστάσιο και επεκτάθηκαν στους διαδρόμους του ξενοδοχείου, στον τρίτο όροφο, είχε εγκλωβιστεί άτομο.
Παράλληλα χρειάστηκε η διάσωση ενός ακόμη ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στον υπόγειο. Από την αρχή του συμβάντος οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέλαβαν την ασφαλή απομάκρυνση των πελατών του ξενοδοχείου.
Ειδικότερα το σενάριο προέβλεπε την έναρξη πυρκαγιάς  σε αποθηκευτικό χώρο απέναντι από την είσοδο του κλιμακοστασίου που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου. Το κτίριο διαθέτει Μόνιμο Υδροδοτικό Δίκτυο και οι επικίνδυνοι χώροι βρίσκονται στον χώρο του υπογείου. Από τις πληροφορίες που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπάρχει κίνδυνος επέκτασης αλλά και μετάδοσης της πυρκαγιάς στους υπερκείμενους ορόφους λόγω της γειτνίασης με το κλιμακοστάσιο. Λόγω των πυκνών καπνών που έχουν κατακλύσει τους χώρους του κλιμακοστασίου και έχει επεκταθεί ο καπνός στους διαδρόμους των πάνω ορόφων έχει εγκλωβιστεί ένα άτομο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιό του στον τρίτο όροφο στην Ανατολική πτέρυγα του ξενοδοχείου και απαιτείται η άμεση διάσωσή του καθώς και η διάσωση ενός ατόμου που βρίσκεται στον υπόγειο χώρο τραυματισμένο. Επίσης, έγιναν ενέργειες για την απομάκρυνση των πελατών που βρίσκονται στους πάνω ορόφους του κτιρίου, λόγω ύπαρξης περιορισμένης ορατότητας από τον καπνό στο κλιμακοστάσιο καθώς και για την άμεση μεταφορά του διασωθέντος από το υπόγειο του κτιρίου εργαζομένου στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου λόγω αναπνευστικών προβλημάτων για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Τα παραπάνω αφορούσαν το σενάριο της άσκησης με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ ΙΙΙ» που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου σκοπός της οποίας ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ. Αγρινίου και του προσωπικού του ξενοδοχείου, η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. και του ξενοδοχείου, η αποτελεσματική συνεργασία της Π.Υ. Αγρινίου με την Τροχαία, το Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου, το ΕΚΑΒ, τον ΔΕΔΔΗΕ και του Ανεξάρτητου Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και κυρίως την εξακρίβωση των πιθανών ελλείψεων αδυναμιών, δυσκολιών δυσλειτουργιών.
Σκοπός της άσκησης ήταν:
  • Η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ Αγρινίου αλλά και του προσωπικού του ξενοδοχείου για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στο χώρο του ξενοδοχείου.
  • Η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων του ξενοδοχείου.
  • Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό του ξενοδοχείου.
  • Η συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε συνθήκες συμβάντος.
  • Η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.

https://www.facebook.com/efimeridasinidisi/videos/399536754204649/?t=7


fotia-aexander-askisi (5)

fotia-aexander-askisi (3)

fotia-aexander-askisi (4)

fotia-aexander-askisi (2)

fotia-aexander-askisi (1)

fotia-aexander-askisi (6)

ΠΗΓΗ: sinidisi.gr



Σχόλια