Ξεκινά τον Σεπτέμβριο η λειτουργία του πρώτου βρεφικού τμήματος του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας



Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας γνωστοποίησε ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου βρεφικού τμήματος του δήμου στο Δ.Π.Σ. Βόνιτσας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Σας κοινοποιούμε ότι από τις 13/5-14/6 έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές των Δ.Π.Σ. Ακτίου Βόνιτσας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι μετά από τις κατάλληλες ενέργειες θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο βρεφικό τμήμα στον Δ.Π.Σ. Βόνιτσας.
Είναι η πρώτη φορά που στην Βόνιτσα και γενικά στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας δημιουργείται βρεφικό τμήμα σε Δομή Παιδικού Σταθμού.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και προβλέπονται να τελειώσουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Ο χώρος είναι κατάλληλος να δεχθεί 12 βρέφη ηλικίας από 1,5-2,5 ετών, έχει διαμορφωθεί και έχει αίθουσα ύπνου βρεφών, και ειδικά διαμορφωμένο χώρο ατομικής υγιεινής.
Έχει προβλεφθεί να αγορασθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός κουζίνας και βρεφικής φροντίδας-Υγιεινής. Επίσης θα εξοπλιστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την απασχόληση του βρέφους.
Αυτό συνέβη μετά από την ένταξη του Νομικού Προσώπου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.Α.Ε., με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας.

Σχόλια