Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραμένει ψηλά το θερμόμετρο στα δημοτικά δρώμενα του Μεσολογγίου


Συνεχίζονται τα «απόνερα» της πρόσφατης επεισοδιακής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου.
Το λεκτικό επεισόδιο ανάμεσα στον αντιδήμαρχο Αντώνη Αλετρά και τον πρώην δήμαρχο Νίκο Καραπάνο, με τον πρώτο να εκστομίζει απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς τον δεύτερο, προκαλεί ακόμη ποικίλες συζητήσεις στο Μεσολόγγι.
Στο θέμα παρενέβη και ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει «ατυχή έκφραση» τα όσα είπε ο Αντ. Αλετράς σε βάρος του πρώην δημάρχου, ωστόσο οι περισσότεροι περίμεναν μία πιο έντονη αποδοκιμασία των χαρακτηρισμών του αντιδημάρχου.
Αντίθετα το γενικότερο πνεύμα της δήλωσης του Κ. Λύρου ήταν οξύ για την προηγούμενη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγος για «πρωταθλητές» των συναλλαγών, των μυστικών συμφωνιών, των προφορικών αναθέσεων κτλ.
Μάλιστα το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα στη νυν και την προηγούμενη δημοτική αρχή διατήρησε ψηλά ο έτερος αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος, με δήλωσή του, για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που εξάλλου ήταν και η αφορμή για το επεισόδιο Αλετρά – Καραπάνου.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό από τη δημοτική αρχή Καραπάνου «υπήρχαν μόνο τίτλοι έργων προεκλογικού χαρακτήρα, με σκοπό την εκδούλευση των δημοτών».
Οι εκτιμήσεις των περισσότερων όμως στο Μεσολόγγι είναι ότι η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί. Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκην κακό, αρκεί να γίνεται με όρους επιχειρημάτων και αντεπιχειρημάτων και όχι με όρους που παραπέμπουν σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»…
Εφημερίδα Συνείδηση

Σχόλια