Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες για 302 προσλήψεις στην ΕΥΠ


Ο διαγωνισμός για 302 προσλήψεις στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών φαίνεται ότι «ξεπαγώνει» και οι διαδικασίες θα συνεχιστούν κανονικά, καθώς οι σκέψεις που υπήρξαν για επανάληψή του έχουν εγκαταλειφθεί.
Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο. Μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να «παγώσει». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν κάποιες σκέψεις για επανάληψή του, λόγω ορισμένων ενστάσεων που είχαν προκύψει.
Τελικά, όμως, αποφασίστηκε ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί κανονικά και οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ήδη τα χαρτιά τους θα συνεχίσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την πρόσληψή τους.
Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που η ΕΥΠ προσέλαβε προσωπικό, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία να είναι ιδιαίτερα υψηλός. Πρόκειται για μία «γερασμένη» υπηρεσία πληροφοριών, σε σχέση με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.
Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προσλάβει υπαλλήλους επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το 2009, όταν προκηρύχθηκε διαγωνισμός για περίπου 90 άτομα. Μάλιστα, η τελευταία φορά που έγινε σημαντικός αριθμός προσλήψεων ήταν επί θητείας Αποστολίδη στην ΕΥΠ, περίοδο 1999-2004.
Φέτος η ΕΥΠ θα προσλάβει 302 άτομα, σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα οργανικά κενά. Το σχετικό ΦΕΚ ήταν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπογεγραμμένο από την Όλγα Γεροβασίλη, και έκανε λόγο για μεικτό σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και αξιολόγηση ειδικότερων προσόντων υποψηφίων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι 56 θέσεις αφορούν σε μεταφραστές της αγγλικής, της γαλλικής, της γερμανικής, της ιταλικής, της αραβικής, της βουλγαρικής, της μακεδονικής (νοτιοσλαβικής), της ρωσικής και της τουρκικής γλώσσας. Οι υπόλοιπες θέσεις που θα καλυφθούν με το νέο μόνιμο προσωπικό αφορούν σε ψυχολόγους, πληροφορικούς, οδηγούς, νυχτοφύλακες, διοικητικούς υπαλλήλους, γραφίστες και μηχανολόγους μηχανικούς.
Οι υποψήφιοι των κατηγοριών πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης πρέπει να έχουν γεννηθεί από το 1984 έως και το 1998, ενώ οι υποψήφιοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να έχουν γεννηθεί από το 1989 έως και το 1998.
ethnos.gr

Σχόλια