ΑΘΗΝΑ: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ









          Σε μία όμορφη εκδήλωση, ξεδιπλώθηκε η ιστορία της Ακαρνανίας και του τόπου μας, χθες Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, στην παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας Γιώργου Φερεντίνου, καθηγητή-ιστορικού από το Θύρρειο Βόνιτσας, με τίτλο: "Ακαρνανικόν Αρχείον", που διοργάνωσε η Αιτωλική Πολιτιστική Εταιρεία και η εφημερίδα "Αιτωλοακαρνανική", στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου (Αρσάκειο Μέγαρο), Αθήνα.
             Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Παντελής Αποστολάκης, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας (ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επέτρεψαν να παρερευρεθεί), υπογράμμισε ότι ο Δήμος αποφάσισε να τιμήσει για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τον Καθηγητή, συγγραφέα και ιστορικό ερευνητή Γιώργο Φερεντίνο και μίλησε με λόγια βαθύτατης εκτίμησης για το έργο τουΟ Παντελής Αποστολάκης αφού συνεχάρη τον άξιο και καταξιωμένο συγγραφέα για την ανεκτίμητη προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό μας, του απένειμε τιμητική πλακέτα....



       Αμέσως μετά την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Κώστας Καρούσος, πρόεδρος Ελλήνων Λογοτεχνών και ο Χρυσόστομος Πατούλας, εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας "Αιτωλοακαρνανική" οι οποίοι μίλησαν με λόγια βαθύτατης εκτίμησης για το έργο του συγγραφέα. 

           Την προσωπικότητα και το έργο του τιμηθέντος συγγραφέα παρουσίασαν με τα καλύτερα λόγια ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος, Καθηγητής Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την παρουσίαση συντόνισε ο Παναγιώτης Κοντός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας.
       Από την πλευρά του ο Γιώργος Φερεντίνος, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, που του απονεμήθηκε απο τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, ευχαρίστησε για τη στήριξη στο έργο του, αναφέρθηκε στο βιβλίο του όπου καταγράφει την πολύχρονη ιστορική διαδρομή της Ακαρνανίας και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι: ο Πρωθιερέας Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά πάτερ Βασίλειος Πόπης, ο πάτερ Κώστας Καλαντζής με καταγωγή απο το Θύρρειο, ο Γεώργιος Δημόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Κεντρικός Τομέας Αθηνών, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Πάνος Χολής, ο πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (ΟΠΣΥΞ) Δημήτρης Στεργίου, απο το Κ.Σ. της ΟΠΣΥΞ ο Περικλής Μωραίτης, ο Βασίλης Μουρκούσης π. Πρόεδρος Νομικού προσώπου Δήμου Ξηρομέρου, ο Φίλιππος Ντόβας Πρόεδρος Αμφικτιονίας Ακαρνάνων, ο Βλάχος Γεώργιος Καθηγητής Πανεπιστημίου, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος Σάββας, από την ΑΙ.ΠΟ.Ε: ο Διονύσης Μπερερής, ο Χρήστος Κορέλας, Αντώνης Βασιλείου, Γιάννης Καρύτσας, ο π. Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγγραφέας Γιώργος Τσούκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Αττικής "Η ΦΛΟΓΑ" Σπύρος Παναγιωτόπουλος, ο π. πρόεδρος του Συλλόγου Αετινών Αθήνας Χρήστος Ντέμος, ο Αμφιλοχιώτης Σκηνοθέτης Νώντας Σαρλής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας Δημήτρης Χριστόπουλος, ο πρώην πρόεδρος ΠΑΝΣΥ Καλοσπύρος Αλέκος, ο Τσιούνης Ευάγγελος Πρόεδρος Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών, η Πρόεδρος Δήμητρα Κεχαγιά απο τον Σύλλογο Αμφιλοχιωτών, ο Φώτης Μπρούμος Δημοσιογράφος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, που χαιρέτησαν και ευχήθηκαν στον συγγραφέα να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο.




















































































Σχόλια