Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Ισχυρό και πάντα επίκαιρο το μήνυμα του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Στις επετειακές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής ΕλλάδαςΝεκτάριος Φαρμάκης.
Ο Περιφερειάρχης, μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η 13η του Δεκέμβρη είναι μία ακόμα ημέρα ιστορικής μνήμης και… φλόγας για τον τόπο μας. Γιατί η ιστορία θέλησε, ο τόπος που γέννησε τη φλόγα της λευτεριάς να γνωρίσει και τη φλόγα του ολέθρου, του ναζισμού και του πολέμου. Τα Καλάβρυτα αποτελούν ένα μεγάλο σύμβολο του Ελληνισμού. Και στέλνουν ένα μήνυμα, ισχυρό και διαχρονικό: Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλά τι σημαίνει πόνος και αίμα για τη λευτεριά και την πατρίδα. Γι’ αυτό και ξέρουμε επίσης, ότι η ειρήνη και η δημοκρατία αποτελούν τα δύο ύψιστα αγαθά. Όμως, είμαστε και πάντα έτοιμοι να αποδείξουμε πως δεν διαπραγματευόμαστε, ούτε τη λευτεριά, ούτε την πατρίδα. Γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει τίποτα άλλο… ».

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Γερμανίας 

Στο περιθώριο των επετειακών εκδηλώσεων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, κ. Ερνστ Ράιχελ. Στη συνάντηση, κατά την οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, δόθηκε η ευκαιρία ώστε να υπάρξει μία πρώτη ενημέρωση του Πρέσβη (ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Αύγουστο) για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις δυνατότητες συνεργειών που υπάρχουν σε διάφορους τομείς, με έμφαση το εμπόριο και τις μεταφορές, καθώς επίσης τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, αλλά και πολιτιστικές ανταλλαγές.

Σχόλια