Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο voucher για ανέργους του ΟΑΕΔ με επίδομα 2.800 ευρώ


Τη συγκρότηση Οριστικού Μητρώου Ωφελούμενων στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων του ΟΑΕΔ νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ», σύμφωνα με τους όρους της αριθ. 2/2019 πρόσκλησης ανακοίνωσε με απόφαση του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.
Η θεματολογία των προγραμμάτων κατάρτισης περιλαμβάνει τις ειδικότητες:
-Τεχνικός εφαρμογών λογισμικού
-Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών
-Προγραμματιστής βάσεων δεδομένων.
Τις υπηρεσίες θεωρητικής κατάρτισης και επαγγελματικής συμβουλευτικής θα παρέχουν αδειοδοτημένοι πάροχοι κατάρτισης (Κέντρα Δια βίου Μάθησης επιπέδου 1 ή 2) που θα εγγραφούν στο Μητρώο Παρόχων της δράσης. Επίσης, οι πάροχοι κατάρτισης θα πραγματοποιήσουν τη σύζευξη των ανέργων με τις επιχειρήσεις πρακτικής άσκησης και θα μεριμνήσουν για την προετοιμασία των ωφελουμένων αναφορικά με τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης από αρμόδιους φορείς πιστοποίησης.
Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση καθώς και για θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίησή της, θα πραγματοποιείται μέσα από την ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
-Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης.
-Να έχουν γεννηθεί από 1/1/1990 μέχρι και 30/09/1994.
-Να είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ) σχολών θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης (εκτός πληροφορικής).
-Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση αγγλικής γλώσσας.
Κάθε ωφελούμενος που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης και τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της παρούσας, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.800€.
Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 2.000 € (400 ώρες X 5 €/ώρα).
Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 800 € (200 ώρες X 4 €/ώρα).
dikaiologitika.gr

Σχόλια